GTA-cheater verliest rechtszaak en krijgt giga-boete 

GTA-cheater verliest rechtszaak en krijgt giga-boete 2019-02-07T11:39:48
Jhonny Perez, de maker van GTA Online-cheat programma Elusive, is door een rechter in New York schuldig bevonden aan schending van het auteursrecht. De man uit Florida moet hierdoor 150.000 dollar aan Take-Two, de uitgever van de game, betalen.

Jhonny Perez, een man uit Florida die het cheatprogramma Elusive gemaakt en verkocht heeft, is flink tegen de lamp gelopen. Hij moet een niet geringe som van 150.000 dollar betalen aan Take-Two, de uitgever van GTA Online. Elusive is een cheat programma voor GTA Online waarmee je regels in de game kan breken en omzeilen. Je kan er zelfs oneindig veel ingame currency mee genereren. Dit klinkt veel mensen vast leuk in de oren, meer opties en minder grinden voor gamecash, maar daar dacht Take-Two natuurlijk anders over.

Take-Two verzocht Perez vriendelijk om te stoppen met het programma te verkopen en te verspreiden. Hij luisterde hiernaar, maar op andere vragen over bijvoorbeeld hoeveel geld hij had verdiend met de verkoop van Elusive, kwam geen antwoord. Dit was dan ook de reden dat Take-Two naar de rechter stapte. Perez kwam niet opdagen bij de zitting en daardoor won Take-Two automatisch. De rechter had een duidelijke uitspraak over de zaak.

Take-Two has been irreparably harmed by Mr. Perez’s infringing conduct. The Infringing Program harms Take-Two’s reputation for maintaining its gaming environment, discouraging users from future purchases and gameplay.

In totaal moet Perez 150.000 dollar aan Take-Two betalen. Dat is nog niet alles, want hij is ook verantwoordelijk voor het betalen van 70.000 dollar aan juridische kosten. Zo zie je maar, cheaten brengt alleen maar problemen.

Vorig jaar werden er al een aantal YouTubers op het matje geroepen voor cheaten in games. Hier lees je er meer over. Sommige mensen zeggen: 'Vroeger was alles beter! Toen hoorden cheatcodes nog in games, wat een lol!' Florian zocht een aantal van de coolste cheats op. Deze check je hier.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord