Groot datalek bij Nintendo onthult Luigi in Super Mario 64 

Groot datalek bij Nintendo onthult Luigi in Super Mario 64 2020-07-26T09:54:00
Nintendo's servers zijn zo lek als een mandje. Dit weekend lekte een gigantische hoeveelheid data met een hele hoop boeioende info en beelden van klassieke games. Luigi zou blijkbaar eerst in Super Mario 64 zitten?

Een nieuw datalek bij Nintendo onthult prototypes en broncodes van van een groot aantal oudere games. Het lek is afkomstig van forum 4Chan, waar de afgelopen maanden een hoop andere data lekten.

Video Game Chronicle verzamelde een groot deel van de lekken. Momenteel zoeken dataminers verder naar meer informatie over de games aan de hand van de data. Op Twitter is een lijst verschenen met alles wat gelekt is, waaronder de broncode van veel SNES-games en Pokémon Diamond en Pearl, prototypes als 'Super Mario Bros. 5: Yoshi's Island en alle data over de Game Boy-emulator voor de Wii U.

Donkey

Opvallend zijn de prototypes van Super Mario Kart en Super Mario World 2: Yoshi's Island, die zijn gelekt middels video's. Op Twitter circuleren ook afbeeldingen van een zeer vroege versie van Yoshi's Island, genaamd Super Donkey, met een nieuw personage.

Daarnaast zijn ook vroege versies van personages voor verschillende games gelekt, waaronder Donkey Kong, Yoshi, Mario en Link, en blijkt dat Nintendo mogelijk van plan was een mens in Star Fox 2 te stoppen. De broncode voor Super Mario 64 bevat verder een Luigi-pet, die lijkt te bevestigen dat Luigi ooit onderdeel van de game was.

Donkey Kong

Yoshi

Een ander opvallend lek is een online Pokémon-game voor pc . De game zou in in 2004 gepitcht zijn door het bedrijf iQue en de Game Boy Advance als een controller gebruiken. Veel data van Pokémon Diamond en Pearl lekte ook, waardoor onder andere bètaversies van verschillende pokémon opduiken.

In mei lekte meer data van Nintendo-games en hardware. Destijds werd vermoed dat het lek plaatsvond bij het bedrijf Broadon, maar dat is nooit bevestigd. Op forum Resetera worden nieuwe lekken bijgehouden in een lange lijst.

Link

Bowser

Link

Star Fox 2

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord