Gerucht: Sony overweegt PlayStation Classic (Mini) 

Gerucht: Sony overweegt een PlayStation Classic Mini 2018-05-24T14:57:20
Er gaan geruchten dat Sony achter gesloten deuren aan het kijken is of ze een PlayStation Classic Mini op de markt gaan brengen.

Gezien het succes van de NES Classic Mini en de SNES Classic Mini is het geen verassing dat er meerdere uitgevers overwegen om hun oude consoles op te poetsen. Er gingen afgelopen week ook geruchten dat Nintendo al bezig is met een N64 Classic Mini, aangezien zij een trademark hadden ingediend voor het apparaat in Japan.

PS1

In een gesprek met John Kodera (CEO Sony Interactive Entertainment) werd er toegegeven dat er intern achter gesloten deuren gesproken wordt over het maken van een PlayStation Classic Edition. Er is nog helemaal niks bevestigd of aangekondigd door Sony en het is alleen gebleven bij praten over de terugkeer van hun eerste wonderkind.

Ons bedrijf is altijd bezig met het terug brengen van oude producten. Ik denk dat er verschillende manieren zijn om een van onze oude consoles opnieuw op de markt te brengen. Er zijn binnen het bedrijf verschillende discussies geweest over alle mogelijkheden.

In het verleden heeft Sony eerder populaire titels zoals Crash Bandicoot van de PS1 opnieuw uitgebracht op PlayStation 3. Er zijn voor de PlayStation 4 geen PS1 titels uitgebracht, maar konden er wel PlayStation 2 titels gespeeld worden zoals Jak and Daxter trilogie en Dark Cloud op de laatste console van Sony.

PS1 screen

De E3 is over een paar weken dus wie weet gaan we meer te weten komen over Sony haar plannen om de PS1 terug te brengen en op welke manier zij dit willen doen. Mocht er een aankondiging gedaan worden tijdens E3 2018 dan zal het apparaat waarschijnlijk pas in 2019 (of later) uitgebracht worden. Er is nog helemaal niks bevestigd en dat betekent dat alles nog mogelijk is (ook dat we helemaal nooit een PS1 Classic Mini gaan zien). Maar waarom niet? De PS1 was razend populair en retro consoles verkopen lekker.

Sony wil de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 uitbrengen. Hideo Kojima toont nieuwe screenshots voor Death Stranding en er worden geen fysieke games meer gemaakt voor de PS Vita.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord