Gerucht: Microsoft werkt aan twee next-gen-consoles voor 2020 

Werkt Microsoft aan twee next-gen-spelcomputers voor 2020? 2018-12-17T12:02:32
Microsoft lijkt aan twee(!) nieuwe Xbox-consoles te werken die in 2020 uitgebracht moeten worden. Deze next-gen-consoles dragen volgens Windows Central de werktitels Lockhart en Anaconda en zijn opvolgers voor de Xbox One S en X, de twee primaire Xbox-consoles van het moment.

De next-gen-plannen van Microsoft lijken zeer ambitieus, want volgens een gerucht op Windows Central is Microsoft bezig met de ontwikkeling van twee grote Xbox-consoles voor de volgende generatie die in 2020 in de winkels moeten liggen. Ook is de Xbox-maker volgens Thurrott van plan om een console uit te brengen die geen schijfjes leest, dit om te testen hoe de consument reageert op de mogelijke afschaf van fysieke games. Neem onderstaande geruchten wel met een korreltje zout, want alle plannen zijn uiteraard onderhevig aan verandering.
    

Gaming in de cloud?

Allereest de Xbox die geen schijfjes zal lezen. Microsoft zou deze console op het moment aan het bouwen zijn zodat deze in de lente van 2019 uitgebracht kan worden. Volgens Thurrott wil Microsoft de nieuwe Xbox op z’n vroegst in januari 2019 aankondigen, samen met een programma dat het mogelijk moet maken om je fysieke catalogus om te zetten in digitale licenties via deelnemende winkels.

Thurrot stelt je wel gerust door te melden dat Microsoft met deze Xbox geen trend wil zetten voor cloud-based gaming, want op zijn minst een van de next-gen-consoles zal gewoon schijfjes kunnen lezen. Het succes van gamen met licenties in plaats van schijfjes en de definitieve invoering van dat concept zal volgens Thurrott afhangen van de ontvangst van de Xbox die nu gebouwd wordt.
    

Next-gen Xbox-consoles

Dan de Xbox-consoles die voor nu de namen ‘Lockhart’ en ‘Anaconda’ hebben. Respectievelijk gaat het hier volgens Windows Central om opvolgers van de Xbox One S en X die rond de feestdagen in 2020 gelanceerd moeten worden. Lockhart zal de goedkopere ’S-variant' worden en Anaconda moet de krachtigere ‘X-variant’ representeren. Misschien zullen deze prototypen onderdeel zijn van dev kits.

Windows Central vertelt verder te weten dat de next-gen consoles van Microsoft compleet backwards compatible worden met alle games die op Xbox en Xbox 360 uitkwamen. Ook zou een nieuw platform in ontwikkeling zijn genaamd Game Core. Dit platform zou onderdeel zijn van Windows Core OS, een nieuw besturingssysteem dat het huidige Windows 10 moet klaarstomen voor de toekomst. Ontwikkelaars zouden met Game Core makkelijker games kunnen maken voor zowel de nieuwe Xbox-consoles als Windows 10 PC’s. Op de Game Developers Conference in maart 2019 zou je volgens Windows Central meer moeten horen over Game Core.
    

Project xCloud

Tenslotte een bekender project: Project xCloud, de streamingdienst die het mogelijk maakt om games op elk apparaat te spelen met de besturingsconfiguratie die je zelf wil gebruiken. Een Xbox Bluetooth controller of gewoon het touchscreen op je Android-apparaat zouden als besturing kunnen dienen.

Nu zal het waarschijnlijk vet kut zijn om Black Ops 4 te spelen op een touchscreen, dus dan denk je waarschijnlijk aan een controller-mount voor je telefoon. Nu is het zo dat er tot dusver weinig tot geen behoefte bij consumenten is aan een controller-opzetstukje voor je telefoon of tablet, maar volgens Windows Central is Microsoft zich hier bewust van. Er zouden gesprekken zijn met gamingaccessoire-fabrikant Razer en andere partijen om te zorgen dat de ervaring van Project xCloud zo gestroomlijnd mogelijk wordt. Accessoires en misschien zelfs speciale apparaten die profiteren van de mogelijkheden die Project xCloud biedt, zouden dus serieuze opties kunnen zijn.

Microsoft heeft dus een hoop ambities voor de volgende generatie, maar wat de nieuwe Xbox-consoles wellicht harder nodig hebben zijn awesome exclusieve titels! Met de aankopen van verschillende interessante studios, waaronder Obsidian Entertainment, lijkt Microsoft daar hard aan te werken. Nogmaals moet je bovenstaande informatie nog wel met een korreltje zout nemen, want Microsoft heeft naast Project xCloud nog niets concreet bevestigd of aangekondigd.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord