Gerucht: Amazons streamingdienst met Twitch-integratie wordt volgend jaar onthuld 

Gerucht: Amazons streamingdienst met Twitch-integratie wordt volgend jaar onthuld 2019-11-21T14:56:52
We wisten al dat Amazon aan een game streamingdienst werkt, maar veel meer hebben we er nog niet over gehoord. Nu is naar buiten gekomen dat Amazon van plan is om de streamingdienst volgend jaar te onthullen om met de volgende generatie aan consoles te concurreren.

Net als Google gaat Amazon zich mengen in de game-industrie. Een tijdje geleden hoorden we hier al over, maar sindsdien is het stil gebleven. Nu is er weer wat naar buiten gekomen, maar aangezien we niet zoveel weten over de bronnen, moeten we alles met een korreltje zout nemen.

Zo meldt Cnet dat twee mensen die bekend zijn met de plannen van Amazon weten dat Amazon plannen heeft om hun gamedienst volgend jaar aan te kondigen. Ze zijn op dit moment bezig met het werven van mensen van grote bedrijven zoals Microsoft, die hun met de launch van de service kunnen helpen.

Daarnaast zijn er de afgelopen tijd meerdere vacatures opgedoken, die ons wat meer en betrouwbaardere informatie geven over wat het precies is waar Amazon aan werkt. Zo leest een vacature:

We believe the evolution that began with arcade communities a quarter at a time, growing to the live streams and e-sports of today, will continue to a future where everyone is a gamer and every gamer can create, compete, collaborate and connect with others at massive scales.

En in een andere geven ze aan dat het bedrijf:

Wants to drive innovative new use cases like machine vision and game streaming.

Amazon

Dat Amazon er alles aan doet om deze streamingdienst zo snel mogelijk, wellicht al in 2020, op poten te krijgen, is geen verrassing. Google Stadia is net uitgekomen, Project xCloud ziet er veelbelovend uit en ook de volgende generatie aan fysieke consoles van PlayStation en Xbox komen volgend jaar uit. Amazon wil natuurlijk niet nog met een gloednieuwe dienst aan komen zetten als iedereen al overgestapt is op de volgende generatie.

Cnet geeft aan dat Twitch, het streamingplatform dat eigendom is van Amazon, ook geïntegreerd gaat worden. Best logisch, aangezien Google hetzelfde van plan is met YouTube en Stadia. Zij beloven de mogelijkheid toe te voegen om vanuit een video op YouTube naar de game zelf over te schakelen. Misschien heeft Amazon iets dergelijks in gedachten.

Amazon werkt op dit moment aan een hele hoop dingen tegelijk, zo zijn ze ook druk bezig met het ontwikkelen van een Lord of the Rings tv-serie. Hier moeten we nog een tijdje op wachten, maar een tweede seizoen is eerder deze week al bevestigd. Daar houdt het niet op, want die Lord of the Rings-licensie was niet goedkoop en daarom gaan ze er ook goed gebruik van maken ook. Er komt namelijk een LOTR MMORPG aan, evenals een game waarin het personage Gollum centraal staat.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord