Geen video capture meer mogelijk in Switch-versie Fortnite 

Geen video capture meer mogelijk in Switch-versie Fortnite 2018-09-12T17:24:16
Epic heeft gisteren een nieuwe content update live gegooid die het een en ander verwijdert uit Battle Royale. De overpowerde Drum Gun moet het veld ruimen, maar Switch-spelers hebben er ook een beperking bij: de mogelijkheid om gameplay op te nemen met de systeem-software is verwijderd.

Switch-spelers van Fortnite zullen wellicht keihard balen: sinds een update die gisteren live ging is het niet meer mogelijk om gameplay op te nemen met de systeem-software van de switch. Nadat de patch live ging, merkten spelers dat er iets niet pluis was; zij konden geen gameplay meer delen!

Discussies kwamen op gang op de Fortnite-subreddit, anderen wendden zich tot officiële fora om verhaal te halen. De mogelijkheid om Switch-gameplay op te nemen is voor de spelers extra belangrijk, want de replay-optie die in andere versies van Fortnite aanwezig is, ontbreekt op de Switch.

Sean Hamilton, een van de PR-medewerkers bij Epic, richtte zich tot de subreddit om uit te leggen dat de opnamefunctie is geschrapt om de prestaties van Fortnite op Switch te verbeteren:

You may have noticed we’ve disabled the Video Capture feature on Nintendo Switch as of the v5.40.2 client update. This was done for performance and stability reasons as we’ve been seeing a high rate of Out of Memory related crashes. Disabling this feature saves a significant amount of RAM while also having a positive effect on overall performance across the board.

Nintendo voegde de optie om gameplay op te nemen toe in oktober 2017 en dit was de enige manier waarop Fortniters hun avonturen in Battle Royale konden delen met rest van de community. Epic kijkt nog naar mogelijkheden om de functie terug te brengen naar Fortnite en volgens not amused subreddit-gebruikers is dat alleen maar terecht; volgens hen was er niet eens sprake van prestatieproblemen of hebben er zonder de opnamefunctie ook al last van prestatieproblemen. Het overgrote deel heeft dus totaal geen begrip voor de beslissing, maar de schuld wordt in ieder geval niet bij Epic neergelegd.

Heb jij de afgelopen tijd ook zo’n last gehad van de prestatieproblemen, of merkte je net als een deel van de spelers niets van deze vermeende issues? Check voor meer Fortnite het verhaal over de nieuwe Skirmish voor de herfst. En info over het nieuwe High Stakes-event vind je hier.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord