Gebande Hearthstone-speler Blitzchung heeft geen spijt van zijn keuzes 

Gebande Hearthstone-speler Blitzchung heeft geen spijt van zijn keuzes 2020-01-24T10:17:20
Een van de grootste controverses in de game-industrie in 2019 was ongetwijfeld de ban van Hearthstone-speler Blitzchung, die ‘liberate Hong Kong, revolution of our age!’ riep na een wedstrijd. Dat is inmiddels al meer dan twee maanden geleden, maar Blitzchung heeft er nog steeds geen spijt van.

Wie herinnert zich de Hearthstone-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai nog? Vorig jaar in oktober werd hij opeens een bekende naam in de game-industrie, nadat hij ‘liberate Hong Kong, revolution of our age!’ riep in een interview na een wedstrijd. Hij had het uiteraard over de slechte politieke situatie in Hong Kong de laatste tijd. Blizzard was niet zo blij met de uitspraken van Blitzchung en ze besloten hem uit de Grandmasters-competitie te gooien, voor twaalf maanden te schorsen en al zijn gewonnen prijsgeld van seizoen 2 in te trekken.

De ophef die toen ontstond was enorm, en zorgde ervoor dat meerdere streamers besloten Blizzard te boycotten. Uiteindelijk besloot Blizzard de straf te verminderen, hoewel een ban van een half jaar nog steeds niet niks is.

Eén ding is echter nooit veranderd: de mening van Blitzchung. Ook vandaag, meer dan twee maanden later, staat hij nog achter zijn woorden. In een interview met People Make Games geeft hij aan dat zijn uitspraak niet gepland was, maar meer iets wat op dat moment in hem opkwam:

That day was a weekend. And our protests, our major protests, usually just goes on the weekend. When so many people are protesting out there and I just sit there, playing my tournaments, I just feel kind of bad and I want to do something.

Gaming is just part of my life, but I want to live in [Hong Kong] for the rest of my life. I really love this place. So I mean, there is something more important than my career.

Over zichzelf maakte Blitzchung zich nooit erg veel zorgen, maar hij had graag gezien dat de straf voor de twee aanwezige casters tijdens het interview opgeheven werd:

I'd be more happy if they changed the decision on the two casters.

Blitzchung houdt van Hong Kong, net als dat hij van Blizzard houdt. Maar de vergelijking die hij maakt is toch alles behalve een compliment voor de ontwikkelaar:

To me, Blizzard is like what Hong Kong is like to me right now. Maybe it's getting worse. But do I hate it? No, I don't hate it.

Vanzelfsprekend stond in Blizzard in het lijstje van de Grootste Oliebollen van de Gameindustrie in 2019.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord