Gameontwikkelaars staan op tegen inreisbeleid Trump 

Gameontwikkelaars staan op tegen inreisbeleid Trump 2017-01-31T12:41:23
De gamewereld bemoeit zich niet vaak met de politiek, maar voor de nieuwe president van de VS wordt een uitzondering gemaakt. Gameontwikkelaars van over de hele wereld voegen zich bij het protest tegen het nieuwe inreisverbod van Trump. Ook de Nederlandse indie-ontwikkelaar Vlambeer doet mee.

De hele planeet lijkt te vallen over het besluit van Trump om moslims uit zeven verschillende landen toegang tot de VS te weigeren. Dit beleid is volgens veel mensen onacceptabel en ook gameontwikkelaars van over de hele wereld staan op tegen Trump. Van enorme bedrijven als Microsoft, tot kleine indie-ontwikkelaars als de Nederlandse Vlambeer, iedereen laat zijn stem horen. 

CEO van Microsoft, Satya Nadella, deelde op zijn LinkedIn-pagina een e-mail waarin staat dat het bedrijf alle werknemers uit de door het nieuwe beleid getroffen landen zal steunen. Onder een uitgelicht stuk van de mail zet de CEO een duidelijke boodschap:

"As an immigrant and as a CEO, I’ve both experienced and seen the positive impact that immigration has on our company, for the country, and for the world. We will continue to advocate on this important topic."

Andere gamestudios ondernemen ook daadwerkelijk actie tegen het beleid. Zo doneren indie-studios als Vlambeer, bekend van Nuclear Throne, en Cardboard Games, bekend van Kentucky Road Zero, een deel van hun opbrengst aan de American Civil Liberties Union (ACLU). Ontwikkelaar Vlambeer heeft in 24 uur tijd al meer dan 10.000 euro opgehaald en staat nog steeds open voor nieuwe donaties. 

Het is altijd mogelijk om te doneren aan de ACLU. De groep strijdt voor vrijheid over de hele wereld en speelt een belangrijke rol in de campagne tegen het inreisverbod van Trump. Het verbod zorgt ervoor dat mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië de komende negentig dagen niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Trump wil hiermee radicaal islamistische terroristen buiten het land houden. Het verbod komt overeen met de verkiezingsbelofte die Trump voor zijn presidentschap heeft gemaakt.

REACTIES (183) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord