Game of Thrones huis Targaryen prequel nadert groen licht 

Game of Thrones huis Targaryen prequel nadert groen licht 2019-09-13T11:39:44
Na het bevestigen van de Game of Thrones prequel Bloodmoon, lijkt het erop dat de volgende prequel er alweer aankomt. HBO staat namelijk op het punt om groen licht te geven voor een huis Targaryen prequel, waarin The Dance of Dragons wordt besproken.

Het laatste seizoen van Game of Thrones is nog geen vier maanden geleden afgerond of er staan alweer twee prequels klaar voor productie. Daar lijkt het op, althans. Na het bevestigen van de prequel Bloodmoon, waarin The Long Night centraal staat, staat HBO nu op het punt om groen licht te geven voor de volgende prequel.

De tweede Game of Thrones prequel-serie gaat over het begin van het einde voor huis Targaryen, ongeveer tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en de boekenserie A Song of Ice and Fire. Voor iedereen die niet volledig up-to-date is wat de geschiedenis van Westeros betreft, hier is een korte samenvatting van wat er in deze veelbewogen periode gebeurt: Aegon Targaryen verovert driehonderd jaar voor het begin van de serie de Zeven Koninkrijken en maakt er één geheel van, met hem als koning. Dit doet hij met drie draken en een leger dat groeit na iedere overwinning. Na een aantal jaar alles onder controle te hebben overlijdt hij, en het duurt niet lang voordat zijn stabiele koninkrijk begint te wankelen.

Al snel ontstaan er steeds meer conflicten tussen zijn erfgenamen, wat iets meer dan honderd jaar later tot een onvermijdelijke oorlog leidt. Deze oorlog wordt The Dance of Dragons genoemd, aangezien er tientallen draken in voorkomen. Weinig draken overleven de oorlog, waardoor de macht van huis Targaryen enorm is verzwakt. Deze gebeurtenissen worden uitgebreid besproken in Fire & Blood, een boek over huis Targaryen dat eigenlijk meer als een geschiedenisboek leest dan een leesboek. Het eerste deel ligt nu in de winkels en aan het tweede deel wordt gewerkt. Het lijkt haast alsof schrijver George R.R. Martin nog niet genoeg te doen heeft! Hoe zit het met The Winds of Winter, bijvoorbeeld?

The Dance of Dragons

De oorzaak van dit conflict en de oorlog zelf is volgens de bron waar de serie over gaat. Het klinkt natuurlijk als een enorm duur project, aangezien de CGI-kosten van draken alles behalve goedkoop zijn. Als je dan tientallen draken rond hebt vliegen in plaats van de drie in Game of Thrones, kan je wel inschatten wat voor een grote klus dit wordt!

De prequel wordt vermoedelijk ontwikkeld door George R.R. Martin en Ryan Condal, mede-ontwikkelaar van de serie Colony. Dit is dus de tweede Game of Thrones prequel, nadat Bloodmoon al werd bevestigd en inmiddels al in productie is. Bloodmoon is overigens een werktitel, dus daar hoeven we niet al teveel waarde aan te hechten. De serie gaat over de eerste Long Night en de kans is groot dat de achtergrond van The Night King en de White Walkers wordt verkend. Of we hier nog geïnteresseerd in zijn na het zien van de manier waarop The Army of the Dead ten einde is gekomen in seizoen acht? Tja, we weten dat het een beetje glorieloos eindigt, maar soms is de reis beter dan de eindbestemming, toch?

Zit je eigenlijk helemaal niet op meer Game of Thrones te wachten? Hier zijn een aantal series die je nog op HBO kan bekijken.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord