Fortnite-verslaafden worden behandeld met Zelda 

Fortnite-verslaafden worden behandeld met Zelda 2020-02-10T17:04:03
Michaël Stora, een Franse psycholoog, behandelt Fortnite-verslaafden door ze Zelda: Breath of the Wild te laten spelen.

Al twintig jaar behandelt Michaël Stora, ook wel bekend als de ‘psygamer’, mensen met verschillende gedragsproblemen. Daar horen dan ook mensen met een gameverslaving bij. Door de grote populariteit van Fortnite, is het de laatste tijd extra druk bij de psycholoog in de praktijk, met de nodige mensen die iets te veel bezig zijn met de battle royale-game. Om deze Fortnite-spelers te helpen gooit Stora een andere game in de strijd.

Hij helpt zijn patiënten door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen. Volgens de psycholoog heeft de open world-game therapeutisch gewerkt onder zijn patiënten. In een interview vertelt hij dat in Breath of the Wild de patiënten niet meer bezig met de competitiviteit die Fortnite zo verslavend maakt. Ook geeft de Zelda-game volgens Stora meer rust, omdat er in Breath of the Wild veel meer ruimte is en er geen andere spelers zijn die je constant proberen neer te schieten. Of Stora ook nog andere games voor de behandeling gebruikt is niet bekend.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord