Fortnite Season 5 Worlds Collide: Wat is er nieuw? 

Fortnite Season 5 Worlds Collide: Wat is er nieuw? 2018-07-12T16:12:37
Net toen je dacht dat de Fortnite-hype wat af begon te nemen, gooit Epic een compleet nieuw seizoen ertegenaan. Het begon met een klok die aftelde en vervolgens eindigde in een raketlancering die een scheur in de lucht veroorzaakte. Het vijfde seizoen van Fortnite is inmiddels gelanceerd en wij hebben alles op een rijtje gezet wat er allemaal nieuw is aan de game.

Het is eindelijk zo ver: het vijfde seizoen van Fortnite is gelanceerd en heet: Fortnite Season 5 Worlds Collide. 

Fortnite S5 Worlds Collide

Welke nieuwe skins, wapens en andere uitrusting worden beschikbaar in seizoen 5?

We zien op de afbeeldingen die Epic heeft gedeeld dat in het nieuwe seizoen toch terug in de tijd gaan met nieuwe cowboy-skins. Verder zien we twee skins die ons doen denken aan personages uit God of War, een Baywatch-type en een conciërge. De andere drie skins lijken op al eerder uitgebrachte skins zoals een soldaat, een motorrijder en een casual look.

Fortnite S5 skins

Fortnite S5 skins 2

Wat gaat er gebeuren met de Playground Limited Time Mode?

De Playground LTM is een tijdelijke modus en moest in eerste instantie voor een gelimiteerde periode speelbaar zijn. Na een moeizame start door serverproblemen was de Playground-modus pas na een week van release speelbaar, maar werd zeer positief ontvangen door de community. Tijdens een stream op het officiële Twitch-kanaal van Fortnite vroegen veel kijkers naar de toekomst van Playground LTM. Op de vraag of de modus beschikbaar blijft nadat de periode afgelopen is gaf Epic aan dat ze werken aan een manier waardoor het niet alleen een tijdelijk ding is. Blijft de modus permanent beschikbaar? Het antwoord is: ja! Maar wel met de nodige aanpassingen en daar gaat natuurlijk tijd overheen. Op dit moment is de sandbox-modus dus helaas offline! Dan maar Minecraft spelen?

Playground LTM


Nieuwe besturingsopties en wapens.

Bij de nieuwe update van vandaag worden er extra besturingsopties toegevoegd aan de Nintendo Switch en iOS-versies van Fortnite. Op de Nintendo Swtich kunnen spelers nu gebruik maken van de motion controls en kan iedereen die de game op mobiel speelt een Autofire-functie gebruiken. Autofire klinkt natuurlijk als een soort cheat, maar in de patch notes wordt het omschreven als een feature die ervoor zorgt dat je wapen automatisch vuurt als het vizier over je vijand heen gaat. Dit gebeurt alleen als de tegenstander zich op een bepaalde afstand bevindt. Er kan zelf worden gekozen of je deze optie aan of uit zet.

Fortnite S5 wapens
Epic geeft verder in de patch notes aan dat er ook veranderingen zijn gedaan aan een aantal wapens en worden toegepast bij deze update. Hieronder een lijstje met een aantal veranderingen.


-Shotguns will now indicate how many pellets hit, visible within the reticle.
-Adjusted shotgun spread patterns to be consistent with no random variation.
-Heavy Shotgun now fires 10 pellets rather than 5.
-Maximum damage for the Heavy Shotgun remains unchanged.
-After firing a shotgun, another shotgun cannot be fired for a very short time.
-Reduced Hunting Rifle aim assist when targeting to match that of other Sniper Rifles with projectile bullets.
-Changed the damage drop-off profile for the Suppressed SMG to be the same as other SMGs.
-Fall off starts at 24 meters from 28 meters.
-Damage reduced to 80% at 35 meters from 85% at 47.5 meters.
-Damage reduced to 65% at 50+ meters from 75% at 70+ meters.

Natuurlijk zou een nieuw seizoen niet compleet zijn zonder nieuwe skins voor je wapens. Om in het thema van cowboys en tijdreizen te blijven kunnen spelers nu gebruik maken van wapen-skins die lijken alsof ze uit de vorige eeuwen komen.

Fortnite S5 winkelwagen
De 'All Terrain Kart' is een van de meest opvallende toevoegingen. Je kan in deze wagen vier spelers vervoeren waardoor je sneller met je squad kan reizen over de maps. Daarnaast kan je, net als in Mario Kart, een boost creëren door te driften en kan je het dak gebruiken als bounce pad. Best een veelzijdig wagentje dus!

Maps, rifts en gameplay

De barst, die momenteel boven Moisty Mire hangt, blijkt uiteindelijk een zogeheten 'rift' te zijn. Dit is een portaal waarin spelers kunnen stappen waarmee je geteleporteerd wordt naar een andere locatie. Naast deze rifts zijn er ook nieuwe gebieden en maps toegevoegd. Zo kunnen spelers nu spelen in een woestijnomgeving rechtsonder in de map en zijn Paradise Palms en Lazy Links nieuwe Points of Interest. Check hieronder even de lijst met veranderingen met betrekking tot de gameplay.

-The center of Storm circles 7, 8, and 9 can now shift in random directions (instead of simply shrinking). As the storm closes in, it will move & shrink to the new location.
-Starting in Season 5, progressive challenges will no longer be restricted to a single season. You can now complete progressive challenges at your own pace.
-Progressive challenges are now completed by acquiring a fixed amount of XP and is no longer dependant on your season level..
-Down But Not Out players now have smaller collision. Previously their collision was at the standing height which blocked DBNO players from crawling under doors and blocked building collision in some cases.
-Players that were crouching when knocked Down But Not Out will be returned to a crouching state upon revival.
-Emoting will now interrupt sprinting.
-You now earn XP for reviving teammates in 50v50 and Teams of 20 LTMs up to three times per match (30XP, 10XP, 10XP).
-Weapon reticle will now fade slightly when reloading, out of ammo, or changing weapons.
-The player camera can now see out of the water when walking in lakes.

Fortnite S5 rift
Niet alleen in-game zijn er nieuwe Fortnite-attributen toegevoegd. Zo zijn er door oplettende spelers op straat de bekende Llama's uit het spel gespot om het vijfde seizoen in te luiden. In de trailer zien we meer ook wat de hamburger in de woestijn voor betekenis heeft voor de Worlds Collide update. In de trailer die Epic Games heeft uitgebracht krijgen we meer te zien over wat de reden was achter het plaatsen van deze dingen.

Check ook even dit artikel voor Fortnite tips, want je wil natuurlijk goed voorbereid zijn voor het vijfde seizoen. 

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord