Far Cry 4 had bijna een vrouwelijk hoofdpersonage 

Far Cry 4 had bijna een vrouwelijk hoofdpersonage 2014-06-12T13:41:10
De E3 is bezig en er worden tal van nieuwe games aangekondigd en vaak spelen de mannen hierin de hoofdrol. Het had niet veel gescheeld of Far Cry 4 had een vrouw in de hoofdrol gehad.

Er is weer een hoop gedoe omtrent de aanwezigheid van mannen in games. Feministen zien liever meer vrouwen in de hoofdrol en klaagden eerder al over Assassin's Creed: Unity. Far Cry 4 had bijna een vrouwelijk hoofdpersonage gehad, dat laat game director Alex Hutchinson weten. In eerste instantie was het de bedoeling je het geslacht van het co-op personage zelf kon kiezen, maar om de studio extra werk uit handen te nemen is het vrouwelijke personage geschrapt. Voor een vrouwelijk personage zijn nieuwe animaties, nieuwe stemmen en nieuwe assets nodig.

"It's really depressing because we almost... we were inches away from having you be able to select a girl or a guy as your co-op buddy when you invite someone in."

Een niet-vrouw

De man is depressief van het besluit en we kunnen dus maar beter niet zeggen dat er om 16:07 een trein vertrekt van spoor 4. Het is wel jammer om te zien dat er nog altijd een gebrek is aan goede vrouwelijke personages, maar doordat Far Cry 4 auto's heeft die je kunt besturen, is het weglaten van de vrouw misschien toch een wijs besluit. Zijn jullie het eens met de feministen of spelen jullie in de volgende Tomb Raider liever met Henk Croft?

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord