Epic Games wordt volgens CEO het nieuwe Facebook 

Epic Games wordt volgens CEO het nieuwe Facebook 2019-04-02T10:03:15
De CEO van Epic Games, Tim Sweeney, heeft in een interview met Variety aangegeven dat hij met Epic Games het nieuwe Facebook of Google willen worden. Volgens hem is Fortnite het grote voorbeeld van het gamen van de toekomst en hoe sociaal dit zal zijn.

Als je denkt aan hele grote bedrijven, denk je al snel aan Google en Facebook. Een statement maken dat je net zo groot wil worden als zij is dan ook op zijn zachtst gezegd gewaagd. Toch durft Tim Sweeney, CEO van Epic Games, het aan. Hij gaf in een interview met Variety aan dat hij Epic Games zo groot als Facebook en Google wil maken. En dit allemaal vanwege het succes van Fortnite.

We feel the game industry is changing in some major ways. Fortnite is a harbinger of things to come. It’s a massive number of people all playing together, interacting together, not just playing but socializing. In many ways Fortnite is like a social network. People are just in the game with strangers, they’re playing with friends and using Fortnite as a foundation to communicate.

Dat Fortnite nog altijd lekker gaat is geen staatsgeheim. Volgens Business Insider telt de battle royale game op dit moment ruim 250 miljoen spelers en Epic Games verdiende tot op heden al meer dan een miljard dollar door het spel. Het socialiseren waar Sweeney het over heeft duidt onder andere op het in-game optreden van DJ Marshmello, waar wel 10,7 miljoen spelers tegelijkertijd van aan het genieten waren. Dit zijn natuurlijk bizarre aantallen, maar toch is het niets bij bijvoorbeeld het aantal Facebook- of Google-gebruikers. De Epic Games CEO is dan ook nog realistisch over de huidige situatie van zijn bedrijf tegenover deze giganten.

Even with our game engine, our business with the Epic Game Store, we’re still nowhere near the size of Google or Facebook. We really aspire to be that level of a supplier to the developers of the world. When you line-up Fortnite with the other things we’re doing we are a business very well positioned to do that.

Het lijkt een nobel maar vrijwel onmogelijk streven, zo groot worden als Google en Facebook. Toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit en valt het nog maar te zien hoe lang Epic Games door kan groeien. Wie weet, wellicht log jij in de toekomst wel in op Epic Games social media.

Als er veel mensen zijn die je leuk vinden, zijn er altijd een paar mensen die daar misbruik van willen maken. Zo werd de naam van Fortnite gebruikt voor een leuk klein evenementje dat niet zo goed afliep. Epic Games was dan ook erg boos en hier lees je waarom.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord