Eerste foto's van de PlayStation 5-controller opgedoken 

Eerste foto's van de PlayStation 5-controller opgedoken 2020-03-10T12:35:22
Een schoonmaker heeft wellicht zijn baan opgeofferd om ons de eerste foto's van de PlayStation 5-controller te laten zien. De controller lijkt best veel op de DualShock 4, hoewel een aantal functies voor de nodige vernieuwing zorgen.

Het lijkt erop dat de eerste foto’s van de PlayStation 5-controller zijn opgedoken. Eerder gaf Sony aan dat de controller best veel op de DualShock 4 gaat lijken, wat door de onderstaande foto’s alleen maar bevestigd wordt.

Deze foto’s verschenen op Reddit, gemaakt door een schoonmaker bij Ubisoft in Canada. Zijn naam staat deels op de foto, dus drie keer raden wie er op zoek mag naar een nieuwe baan! Naast de controller, die hij niet erg goed in beeld brengt, zien we de PS5-devkit, die we al vaker hebben gezien.

Screenshot

Op het eerste oog lijkt de DualShock 5 dus erg veel op de DualShock 4, hoewel de touchpad nu iets scherpere hoekjes heeft en een beetje boven de controller uitsteekt. Veranderingen aan de controller waar we al van weten maar niet in deze afbeelding zichtbaar zijn, zijn gemaakt aan de triggers.

Deze worden adaptive triggers genoemd, die ontwikkelaars de mogelijkheid geven om de tegenwerkende kracht van de triggers te bepalen. Verder weten we dat er een nieuwe rumble-technologie wordt toegepast met haptic feedback. Hierdoor voel je het verschil tussen het raken van een muur met een auto in een racegame, ten opzichte van het tacklen in een voetbalgame een stuk beter.

Deze Dualshock 5 lijkt best veel op de controller in dit patent. Voor meer informatie over de PS5 en de nieuwe controller, klik hier.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord