EA is helemaal klaar met Donald Trump 

EA is helemaal klaar met Amerikaanse President Donald Trump 2017-09-08T11:22:50
EA is klaar met president Donald Trump. Dat komt omdat de leider van de vrije wereld het DACA-programma heeft afgeschaft.

Dinsdag heeft Trump aangegeven dat DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) afgeschaft gaat worden. Dit overheidsprogramma heeft 800.000 immigranten die als kind naar de VS kwamen beschermd. Mensen die in het verleden zijn beschermd door deze wet, worden niet meteen het land uitgegooid, of verplicht om te stoppen met werken. Als ze voor 5 oktober een nieuwe werkvergunning aanvragen, kunnen ze op hun huidige werkplaats blijven.

Electronic Arts is fel tegen de afschaffing van het immigrantenbeleid, dat ook werknemers van het bedrijf betreft. Een woordvoerder van de studio meldt aan Kotaku.

EA heeft een klein aantal DACA-werknemers. We werken nauw met deze mensen samen en we zijn van plan om ze op alle mogelijke manieren te helpen. 

EA heeft ook een open brief naar Trump gestuurd en aangegeven dat ze slachtoffers van de stopzetting steunen:  

Dromers zijn essentieel voor de toekomst van bedrijven en de Noord-Amerikaanse economie. Met deze mensen groeien wij en creëren we banen. Ze zijn deel van de reden waarom wij nog steeds een globaal competitieve voorsprong hebben.

Trump

Honderden bedrijven, inclusief Google en Amazon, hebben de bovengenoemde brief ondertekend. Op deze lijst zijn echter EA en Microsoft de enige bedrijven uit de game-industrie. Ubisoft, Activision en Nintendo hebben geen commentaar geleverd op de politieke beslissing in de Verenigde Staten.

Dit is niet de eerste keer dat EA zich heeft uitgesproken tegen Trump. Ze vinden dat zijn beslissingen negatieve gevolgen hebben op de game-industrie. Trump zit echter nog wel even in het Witte Huis. We zullen zien hoe hij de game-industrie nog meer gaat beïnvloeden. 

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord