EA geeft toe dat Star Wars Battlefront niet voldoet aan eisen hardcore fans 

EA geeft toe dat Star Wars Battlefront niet voldoet aan eisen hardcore fans 2015-12-07T11:49:10
Op een NASDAQ-conferentie geeft EA’s Blake Jorgenson toe dat de keuze voor het aanspreken van een erg breed publiek met Star Wars Battlefront ervoor heeft gezorgd dat de shooter “misschien niet genoeg diepte biedt” voor hardcore fans.

Door het kiezen voor gameplay die zowel aansluit bij de wensen van achtjarigen als die van volwassenen voelen fans van hardcore shooters zich een beetje bedrogen door EA. Dit geeft Blake Jorgenson, Chief Financial Officer bij de uitgever, toe in een praatje op een NASDAQ-conferentie (met denk aan Gamespot):

Star Wars Battlefront is a first-person shooter, but it is [one of] the only teen-rated first-person shooters. We had designed it to be a much more accessible product to a wide age group. [..] So, an 8-year-old could play with his father on the couch, as well as a teenager or 20-year-old could play the game and enjoy it. It is more accessible. And for the hardcore, it may not have the depth that they wanted in the game.

Star Wars Battlefront

Ach, het maken van een casual shooter is natuurlijk geen misdaad. Wat betreft de verkoopcijfers verwacht EA dat de aanpak wel succes zal hebben, want het bedrijf gaat er nog altijd van uit dat Star Wars Battlefront in totaal meer dan dertien miljoen keer verkocht zal worden.

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord