Dit is hoe je de ‘PS5 download queue’-bug oplost 

Dit is hoe je de PS5 download queue-bug oplost 2020-11-23T12:24:03
Afgelopen donderdag werd de PlayStation 5 eindelijk gelanceerd in Europa en dat ging helaas niet zonder slag of stoot. Zo zagen we bijvoorbeeld berichten van mensen die problemen hadden met het downloaden van games op de PS5. Gelukkig heeft Sony via Twitter een oplossing gecommuniceerd.

De lancering van de PlayStation 5 was reden voor een feestje maar helaas brengt de release van een nieuwe console vaak ook de nodige problemen met zich mee. Zo konden PS5-spelers terecht komen in een soort vicieuze cirkel wanneer zij een game probeerden te downloaden. Een loop van verschillende errors zorgde ervoor dat spelers hun download niet konden afbreken of herstarten, waardoor de game ook niet beschikbaar was om te spelen. Gelukkig komt Sony met de oplossing.

PlayStation 5 Disc-version

Op Twitter deelt de fabrikant een oplossing voor dit probleem en gelukkig hoef je niet je hele console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Via de veilige modus van de PS5 kan je ervoor kiezen om de database opnieuw in te richten. De Rebuild Database-optie doet dus eigenlijk precies wat het zegt: Al je bestanden scannen en opnieuw indelen, waardoor het systeem de juiste bestanden beter kan vinden. Het mooie hieraan is dat er geen bestanden of instellingen verloren gaan, dus geen zorgen!

PS5 download queue bug solution

Hoe kom ik bij ‘Rebuild Database’?

Om deze methode uit te voeren moet je de PlayStation 5 eerst in de veilige modus opstarten. Hoe je dat precies doet check je in het stappenplan hieronder.

  1. Zorg ervoor dat je PlayStation 5 op de laatste systeemsoftware draait. Ga naar Instellingen > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen > Systeemsoftware updaten.
  2. Sluit je console helemaal af (Dus niet in Rest Mode).
  3. Start je PS5 op in de Veilige Modus: houd de power knop zeven seconde ingedrukt totdat je een tweede bliepje hoort.
  4. Selecteer de optie Database reconstrueren (Rebuild Database).

Wanneer je deze stappen doorloopt, moet de bug verholpen zijn volgens Sony. Zo niet, wacht dan even geduldig op een nieuw statement van de fabrikant, voordat je halsoverkop je hele PS5 terugzet naar de fabrieksinstellingen!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord