Dit is de meest populaire pokémon volgens Reddit 

Dit is de meest populaire pokémon volgens Reddit 2019-06-25T11:33:48
Een nieuwsgierige Reddit-gebruiker hield een survey om erachter te komen of iedere pokémon geliefd is onder Reddit-gebruikers. Na meer dan 52.000 antwoorden kwam de gebruiker erachter dat dit toch nét niet het geval is.

Reddit-gebruiker Mamamia1001 besloot een aantal maanden geleden uit te zoeken of daadwerkelijk iedere pokémon, hoe klein, abstract of lelijk ook, zijn eigen fans heeft. De wereld van Pokémon kent inmiddels al 807 Pokémon, een aantal dat nog zal groeien als Pokémon Sword en Shield uikomt deze november. Grote kans dus dat er vast eentje tussen zit waar niemand echt naar omkijkt, hoe triest dat ook klinkt. Na 52.000 reacties gekregen te hebben besloot Mamamia1001 de resultaten op de Pokémon Subreddit te gooien. Hieronder zie je welke pokémon in ieder geval het meeste fans hebben.

 1. Charizard, 1107 stemmen
 2. Gengar, 1056 stemmen
 3. Arcanine, 923 stemmen
 4. Bulbasaur, 710 stemmen
 5. Blaziken, 613 stemmen
 6. Umbreon, 607 stemmen
 7. Lucario, 604 stemmen
 8. Gardevoir, 585 stemmen
 9. Eevee, 581 stemmen
 10. Dragonite, 551 stemmen

Opvallend is dat zes pokémon uit de top tien afkomstig zijn uit de eerste generatie pokémon. Of misschien is dit toch niet zó opvallend, aangezien iedere generatie volgens de resultaten minder populairder is dan de vorige. Het kan helaas, met zo veel verschillende pokémon, ook niet anders dan dat er pokémon zijn die helemaal geen fans hebben. Hoe ziellig het ook is, dit zijn de vier enige pokémon waar geen één keer op gestemd is:

 1. Silcoon
 2. Gothita
 3. Eelektrik
 4. Yungoos

Onze harten gaan uit naar deze ongeliefde pokémon, met de hoop dat er ergens toch een trainer rondloopt die zorg wil dragen voor ze.

Fans van de Pokémon-serie kwamen tijdens de Threehouse Live demo van Pokémon Sword en Pokémon Shield wel van een koude kermis thuis. Er werd namelijk bekend gemaakt dat het niet mogelijk is om oude pokémon over te zetten naar Pokémon Sword en Pokémon Shield. Hier is onder de echte fans enige ophef door ontstaan, en nu heeft onderzoek uitgewezen waarom: niet iedereen zal met zijn favoriete Pokémon kunnen spelen. Nu is het hopen dat de nieuwe generatie waardige vervangers zal brengen. Laat ons in ieder geval even weten op welke plek jouw favoriete zakmonster geïndigd is!

Wil je alles te weten komen over Pokémon Sword & Shield? Check dan deze link. Ben je meer benieuwd naar de Pokémon-wereld in het algemeen? Lees dan deze serie van Marvin.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord