Director Valiant Hearts verlaat Ubisoft en is klaar met 'neppe indie' 

Director Valiant Hearts verlaat Ubisoft en is klaar met 'neppe indie' 2015-03-13T13:15:50
Na 14 jaar gewerkt te hebben aan games als Valiant Hearts, Assassin’s Creed en Beyond Good and Evil houdt content director Yoan Fanis het voor gezien bij Ubisoft. Hij is namelijk klaar met grote AAA producties.

In een gesprek met Gamasutra vertelt hij meer over de keuze voor zijn vertrek. ‘Het was een moeilijke beslissing, want ik heb een onvergetelijke tijd gehad bij Ubisoft. Ik heb de mazzel gehad om verschillende typen games in verschillende formaten te mogen maken. Beyond Good and Evil werd met meer dan dertig man geproduceerd en dat had zijn eigen, fijne vibe. Naarmate we groter zijn geworden als bedrijf is die unieke vibe verdwenen. Qua technologie evolueerden we, maar de menselijke kant van de productie en de creativiteit werden naar mijn idee steeds minder. Zeker bij iets enorms als bijvoorbeeld Assassin’s Creed verdwijnt de connectie en interactie met leden uit het productieteam en daardoor kreeg ik het gevoel veel controle te verliezen. Dat is frustrerend.'  

Om die reden begon hij met het maken van het 2D Valiant Hearts. 'Het spel heeft nu miljoenen spelers, maar de inkomsten die er worden uitgehaald zijn ondanks dat lang niet zo indrukwekkend als die uit grote games. 'We wilden weer een collegiaal, creatief product afleveren, zoals we dat bij Beyond Good and Evil ervaarden. Dat gevoel wil ik weer krijgen, dus waarom zou ik geen overstap maken naar echte indie in plaats van neppe indie?', vult Fanis aan. 

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord