Diablo 4 mogelijk gelekt in advertentie van nieuw Blizzard artbook 

Diablo 4 mogelijk gelekt in advertentie van nieuw Blizzard artbook 2019-10-21T13:36:10
De kans dat Diablo 4 volgende week tijdens BlizzCon wordt aangekondigd is een stuk groter geworden, nadat een Duits gametijdschrift deelde dat een aankomend boek genaamd The Art of Diablo ‘more than 500 artworks from Diablo 1, Diablo 2, Diablo 3 and Diablo 4’ bevat.

Een advertentie voor een boek genaamd The Art of Diablo is verschenen in het Duitse gametijdschrift Game Star. Of het ook daadwerkelijk de bedoeling was dat het bestaan van Diablo 4 er mogelijk mee bevestigd is, valt te betwijfelen. Dit staat er namelijk over het boek in de advertentie:

More than 500 artworks from Diablo 1, Diablo 2, Diablo 3 and Diablo 4.

Volgens Amazon is het boek deels geschreven door senior schrijver Robert Brooks van Blizzard. Bij het maken van de omschrijving voor Amazon zijn ze in tegenstelling tot bij de reclame wél voorzichtig geweest, want over Diablo 4 staat niets vermeld:

Featuring never before seen content, The Art of Diablo plunges into the concept, design, and environmental art that has defined the world of Sanctuary and the Eternal Conflict at the core of Blizzard Entertainment’s action-packed dungeon-crawling game.

Voor echte Diablo-fans lijkt dit dus een mooie toevoeging aan de verzameling te worden. Maar kunnen we ook daadwerkelijk de art van Diablo 4 erin verwachten? Diablo 4 lijkt een logische keuze voor een volgende Blizzard-game, vooral nadat Blizzard vorig jaar tijdens BlizzCon de grote fout maakte door de mobiele game Diablo: Immortal aan te kondigden, wat voor een storm aan kritiek van de fans zorgde.

Diablo 4

Het is niet te verwachten dat Blizzard een dergelijke fout opnieuw gaat maken, en als je de huidige sfeer rondom Blizzard in gedachten neemt, snap je wel waarom Diablo 4 op dit moment een goede zet is. Het is sowieso een game waar de fans al jaren op wachten. Als Diablo 4 er inderdaad aan zit te komen, wordt er natuurlijk wel al een stuk langer aan gewerkt, waardoor het dus moeilijk een reactie op de huidige China-contreverse kan zijn.

Maar er is meer bewijs dat Diablo 4 mogelijk de volgende Blizzard-game is. Blizzard-president J. Allen Brack legde onlangs in een interview met Gamespot uit dat de ontwikkeling van PC-games bij Blizzard nog steeds centraal staat. Daarnaast deelde Kotaku kort na de vorige editie van BlizzCon dat Diablo 4 al een tijdje in ontwikkeling is, maar dat een reboot in 2016 nodig was nadat de eerste versie werd geannuleerd.

Of we binnenkort Diablo 4 of een andere nieuwe Blizzard-game kunnen spelen, weten we ongetwijfeld aan het einde van volgende week. BlizzCon vindt plaats in Anaheim in Californië op 1 en 2 november.

Als je tijd hebt voor wat Diablo-nostalgie, dan kan dat heel simpel. De originele Diablo is namelijk al een tijdje speelbaar via GOG.com. Lees er hier meer over.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord