Def Jam hint naar een nieuw hiphop beukfestijn 

Def Jam hint naar een nieuw hiphop beukfestijn 2018-08-02T12:23:54
Het is alweer een tijd geleden dat we met onze favoriete rappers elkaar de kop konden inslaan met Def Jam. EA bracht elf jaar geleden de laatste hiphop beat-em-up uit, maar sindsdien hebben we niks meer gehoord van de franchise… tot nu. Op de officiële Twitter-pagina zijn verschillende hints gegeven. Krijgen we dan eindelijk een nieuwe Def Jam?

Het antwoord is: misschien wel, misschien niet. Het is alweer elf jaar geleden sinds Def Jam: Icon uitkwam en nog langer geleden dat Def Jam: Fight for NY werd uitgebracht. In deze hip-hop worstelgames kon je met je favoriete rapper een lekker potje beuken. Het lijkt voor velen misschien een cult-classic, maar het spel was razend populair onder gamers. Fans van de franchise wachten nu al een tijdje op een nieuwe Def Jam, waarbij velen waarschijnlijk een beetje de hoop al hadden opgegeven.

Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens, en als we de berichten moeten geloven op Twitter, kan deze cliché uitspraak wel eens uit gaan komen voor Def Jam-fans. De afgelopen weken zijn er namelijk een aantal hints gegeven over een nieuwe Def Jam-game op het officiële Twitter-kanaal van het label.

Er werd een aantal weken geleden op de officiële Twitter-pagina van Def Jam Recordings concept-art gedeeld van een mogelijke nieuwe Def Jam met de vraag ‘Who’d you like to see on the cover?’.

Natuurlijk bestaat de kans dat het een grote stunt is om hype te creëren voor meer social media-aandacht. Echter lijkt het er op dat het meer is dan alleen mooimakerij, aangezien vandaag een nieuwe hint op Twitter werd geplaatst over een mogelijke terugkeer.

De Def Jam-games werden onder andere goed ontvangen vanwege de fijne AKI engine. AKI Corporation was de ontwikkelaar van de game, maar gaat hedendaags door het leven als Syn Sophia en is niet meer betrokken bij de franchise. Mocht er ooit nog een Def Jam gemaakt worden, dan wordt dat ongetwijfeld door een andere studio gedaan. Oh ja, en niet te vergeten zonder speelbare DMX, aangezien hij in de bajes zit voor belastingfraude.

Of Def Jam na de lange afwezigheid weer een terugkeer gaat maken is nog maar de vraag. Het zou wel erg laf zijn als we nu hyped worden gemaakt, om vervolgens te kakken worden gezet met een dode mus.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord