Deathmatch-modus keert niet terug naar Doom Eternal 

Deathmatch-modus keert niet terug naar Doom Eternal 2019-06-24T12:32:29
In een recent interview met IGN liet producer Marty Stratton weten dat de traditionele Deathmatch gamemode niet terugkeert naar Doom Eternal. De spelers zullen het dus moeten doen met 2v1 modus die op E3 persconferentie van Bethesda te zien was.

De authentieke Deathmatch-modus zal niet terug komen in Doom Eternal, meldt producer Marty Stratton. Deathmatch is niet meer weg te denken uit hedendaagse shooters, en is oorspronkelijk afkomstig uit de eerste Doom-game. De makers van het spel geven toe dat ze veel geleerd hebben van de, volgens hun, teleurstellende multiplayer in de remake van Doom, de voorganger van Doom Eternal. 

When you look back to Doom 2016, we kind of did something more traditional. It didn’t have any of the components of Doom that people loved from the campaign. It didn’t have the slayer of demons in a meaningful way. It just kind of fell flat so we really flipped the script on it and decided we need to develop this internally, we need to pull it from what Doom is all about, demons vs slayer.

Zoals je hierboven leest voelde de Deathmatch-modus in Doom niet hetzelfde als de rest van de game. Er was verder niet genoeg tijd om de modus compleet te veranderen zodat het wel zou passen, dus om deze reden moeten we het in Doom Eternal zonder Deathmatch doen. Toch sluit ID Software nog geen deuren voor de mogelijkheid voor een multiplayer-modus. De studio geeft zelfs aan dat er geen technische restricties zijn om dit waar te maken.

“We haven’t done anything technically that would prevent it, so we’d love to – we want to connect palyers in as many ways as possible, there’s a lot of publishing and first party type of stuff that we need to sort out, but from a technical perspective, we’ve made sure we haven’t limited ourselves to prevent that.”

Door het weglaten van deze multiplayer-modus is het nu dus mogelijk voor Bethesda om zich volledig te focussen op het leveren van een hoge kwaliteit singleplayer campaign, en de geschiedenis leert ons dat velen dat niet erg zullen vinden.

Klik hier om te horen wat Wouter en Lucas van Doom Eternal vinden; zij speelden de game namelijk op E3 2019. Wil je meer weten over het verhaal van Doom Eternal? Check hier dan de story trailer om meer te weten te komen.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord