De Nederlandse Kansspelcommissie onderzoekt of lootboxes een vorm van gokken zijn 

De Nederlandse Kansspelcommissie onderzoekt of lootboxes een vorm van gokken zijn 2017-11-16T15:57:32
De Nederlandse Kansspelcommissie is bezig met het een onderzoek naar lootboxes in games. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat deze dozen verboden gaan worden.

De Nederlandse Kansspelcommissie heeft NU.nl laten weten dat in Nederland een kansspel altijd vergunningplichtig is en dat er voor online kansspelen nog geen vergunningstelsel is gemaakt. Dit kan betekenen dat lootboxes in de toekomst verboden gaan worden. Vandaag heeft zelfs Tweede Kamerlid Michiel van Nispen van de SP vragen gesteld aan de Minister voor Rechtsbescherming over het kansspel-karakter van lootboxes in videogames

De Belgische Kansspelcommissie is met hetzelfde onderzoek bezig. Zij focussen zich echter op twee populaire games: Overwatch en Star Wars Battlefront 2. Nederland is blijkbaar bezig met vele andere games die gebruik maken van een lootboxes-systeem. Deze onderzoeken zijn gestart om te kunnen bepalen of lootboxes een vorm van gokken is of niet. De Belgische Kansspelcommissie maakt zich vooral zorgen om de minderjarigen, die nu op vroege leeftijd worden blootgesteld aan zo’n systeem. Dit is wat de directeur van de Kansspelcommissie vertelt aan VTMn Nieuws:

Als er sprake is van kansspel, dan kan dat niet zonder vergunning van de Kansspelcommissie. Als je iets wilt hebben, maar je kunt niet weten of dat wat je koopt datgene ook bevat, dan ben je dus eigenlijk aan het gokken.

Lootbox

Het onderzoek is dus nog niet geconcludeerd, maar het is zeker interessant dat hiernaar gekeken wordt. Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt, zullen we jullie melden! Check in de tussentijd onze review van Star Wars Battlefront 2, geschreven door Tjeerd! 

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord