De launch van Google Stadia is alles behalve soepel verlopen 

De launch van Google Stadia is alles behalve soepel verlopen 2019-11-20T14:15:11
Gisteren is Google Stadia live gegaan, wat betekent dat alle early adopters nu aan de slag kunnen met Google Stadia. Tenminste, dat was de bedoeling. Lang niet iedereen die 129 euro heeft neergelegd voor de Founder’s Edition heeft gisteren al een code ontvangen, waardoor de community nu al ontevreden is.

Is de toekomst hier met Google Stadia? Nee, nog niet helemaal. Dat is wel gebleken, want de launch van de game streamingdienst van Google is alles behalve soepel verlopen.

Vanaf juni kon je de Founder’s Edition voor 129 euro pre-orderen, met de belofte dat je met de launch van de service als eerste je naam mag kiezen en dat je als eerste aan de slag kan met de games op Stadia. De dag van de launch is aangebroken, en Google heeft deze belofte niet waargemaakt. Veel kopers hebben nog steeds geen code gekregen, en ontvangen berichten dat ze nog even geduld moeten hebben en binnen enkele dagen een code kunnen verwachten. Google geeft op Reddit aan dat ze het probleem onderzoeken:

We’re aware that some of you who pre-ordered Founder’s Edition may not have received your invite codes in the expected time-frame. The Stadia team is actively investigating this issue, and we’ll be back with an update as soon as possible. Thank you for your patience.

Google??

Op Discord en Reddit heeft dat voor ophef gezorgd, omdat boze mensen die al maanden geleden hun pre-order geplaatst hadden gisteren meteen wilden spelen en dat niet konden. Ook klaagde sommigen dat de naam die ze wilde kiezen nu al bezet is, en dat was juist een van de beloftes die Google maakte. Via Discord gaf Google toe dat een probleem hadden ontdekt waardoor de codes in de verkeerde volgorde worden verstuurd. Die conclusie had de community echter al lang getrokken... 

Op Twitter doet Google alsof de vertraging de normaalste zaak van de wereld is:

Dat is zeker niet wat Google beloofde. Dit vertelde ze vorige week in hun AMA op Reddit:

Stadia IS NOT A BOX! You don’t need our hardware to start playing, remember? Right after we ship your order (but not earlier than 9AM PST 11/19), we’ll send you an email with the invite code. You can use it immediately to create your account and reserve your Stadia name in the Stadia app on Android or iOS.

Ha, de ironie in die eerste zin. Daar zullen ze nu vast spijt van hebben. Want Stadia is inderdaad geen doos, dus waarom hebben al die arme mensen hun code nog niet? Niet de slimste  zet, Google…

Als je de Stadia-controller koopt krijg je trouwens wél een doos, die wij hier op de redactie al eens open hebben gemaakt. Bekijk hier wat er allemaal in zit. Veel mensen die een pre-order geplaatst hadden zagen de controller al verschijnen, maar omdat ze geen code hadden konden ze niet spelen.

En dan is er nog het dingetje van de bizarre Google Stadia launch-trailer, die je hieronder kan bekijken (op eigen risico). Eigenlijk zegt de bovenstaande afbeelding al genoeg. Waarom ze ervoor kozen om de Amerikaanse komiek Reggie Watts uit te nodigen om in een menselijke cano rond te vliegen? Niemand die het weet. Is dit echt het beste idee waar het miljardenbedrijf Google mee kon komen?

Zie hier de originele twaalf launch-titels van Google Stadia, en hier de tien games die eerder deze week daar nog aan toe zijn gevoegd.

We kunnen dus wel stellen dat de toekomst inderdaad nog niet hier is met Stadia. Het concept is en blijft echter goed, en het is niet alleen maar negativiteit rondom Stadia. Zo zijn onze redacteuren Lucas en Martin al een aantal dagen Stadia aan het testen, en ze vertellen je er alles over in deze video.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord