De Game Boy bestaat dertig jaar 

De Game Boy bestaat dertig jaar 2019-04-22T13:36:07
Soms is het ook fijn om even stil te staan bij een stukje game-geschiedenis. Zo was het gisteren precies dertig jaar geleden dat de Game Boy in Japan uitkwam!

De Game Boy verscheen in 1989 in Japan en kwam drie maanden later in Noord-Amerika uit. Hier in Europa kregen we de handheld uiteindelijk bijna een jaar later. Het bleek een enorm populaire draagbare console met meer dan honderd miljoen verkocht exemplaren.

Sterker nog; Nintendo heeft - ondanks flink wat concurrentie in de afgelopen decennia - eigenlijk altijd een monopolie over de handheldmarkt gehad en het is zo'n beetje de belangrijkste handel van het bedrijf geworden. Het is dan ook niet voor niets dat de Switch handheld en console combineert.

Niet alleen de draagbaarheidsfactor was een reden tot succes - je kon nu opeens overal games spelen! - ook het gamesaanbod heeft gigantisch geholpen. Met hits als Tetris en Super Mario, en later natuurlijk ook Pokémon, bleef de handheld maar verkopen. Er zouden daarna diverse nieuwere modellen uitkomen, waaronder de Game Boy Pocket en Game Boy Color, en natuurlijk opvolgers als Game Boy Advance en uiteindelijk de DS en 3DS.

Had jij vroeger een Game Boy? En wat zijn je favoriete games?

Game Boy

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord