De cross-play in Call of Duty: Modern Warfare werkt hetzelfde als in Fortnite 

De cross-play in Call of Duty: Modern Warfare werkt hetzelfde als in Fortnite 2019-06-03T11:29:53
Call of Duty: Modern Warfare neemt dezelfde cross-play-structuur aan als die van Fortnite. Dit betekent dat het gebruik maakt van input matchmaking: Spelers die een controller gebruiken spelen tegen andere controller-gebruikers, terwijl spelers met muis en keyboard het opnemen tegen andere spelers die ook met muis en keyboard spelen.

De aankondiging dat de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare gebruik gaat maken van cross-play, is bijna even groots als de aankondiging van de game zelf. Nieuwsoutlet Forbes dook dieper in de toegepaste structuur van de Call of Duty: Modern Warfare-cross-play en kwam tot de conclusie dat de game dezelfde vorm van cross-play toepast als Fortnite Battle Royale. Dit betekent dat het spel gebruik maakt van zogenoemde input matchmaking: Spelers zullen het automatisch opnemen tegen spelers die dezelfde besturing gebruiken. Deze manier is gekozen om er voor te zorgen dat spelers met muis en keyboard, die vaak een meer nauwkeurige controle hebben over het spel, geen oneerlijk voordeel hebben tegenover spelers die controllers gebruiken.

Fortnite-style “input matchmaking” will help avoid PC players stomping everyone, as is a common concern. You match with other players with your style of input, controller or M+K, and only go “out of your league” if you’re partied with a PC friend on console, which will get you into mainly PC games.

Als je Call of Duty: Modern Warfare dus op een PS4, een Xbox One of een PC met een controller speelt, zul je het ook opnemen tegen dezelfde soort spelers. De uitzondering die aangegeven is geeft wel duidelijk aan dat je, mocht je samen spelen met een vriend die muis en keyboard gebruikt, het merendeel van de tijd tegen andere PC-spelers zal spelen. Activision-Blizzard heeft zelf nog niet duidelijk aangegeven welke vorm van cross-play Call of Duty: Modern Warfare zal gaan gebruiken, maar Forbes heeft het nu wel duidelijk weergegeven. Wellicht horen we komende E3 wel meer over de nieuwe Call of Duty, dus hou de site in de gaten. Als dat niet het geval is, moeten we wachten tot 25 oktober, want dan komt het spel uit voor PC, PS4 en Xbox One.

Check hier de aankondigingstrailer van Call of Duty: Modern Warfare, de soft-reboot van de Modern Warfare-serie met Cpt. Price in de hoofdrol! 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord