Dataminers: 'Erdrick is DLC-vechter in Super Smash Bros. Ultimate

Dataminers: 'Erdrick is DLC-vechter in Super Smash Bros. Ultimate' 2019-01-04T11:42:09
Dataminers hebben aanwijzingen gevonden dat Erdrick uit Dragon Quest het tweede DLC-personage is in Super Smash Bros. Ultimate. Vorig jaar werd op Gamefaq al gehint naar de komst van Erdrick, maar nu aanwijzingen voor het personage opduiken in de code, lijkt de komst van de Dragon Quest-held zo goed als zeker.

In de code van Super Smash Bros. Ultimate zijn aanwijzingen opgedoken voor drie DLC-personages die later dit jaar toegevoegd worden aan de fighting game van Nintendo. Twee van die personages zijn de aangekondigde Piranha Plant en Persona 5's Joker, het derde personage lijkt Erdrick uit Dragon Quest te zijn. Vorig jaar dook het gerucht dat Erdrick onderweg is naar Smash Bros. al op, waarna meerdere Square Enix-medewerkers ontslagen werden omdat zij deze informatie gelekt hadden.

Dataminer jam1garner, die volgens ResetEra-gebruiker MondoMega erg betrouwbaar is, heeft in de code van Super Smash Bros. Ultimate drie codenamen gevonden: Packun, Jack en Brave. Piranha Plant heet in Japan 'Packun Flower', Jack verwijst waarschijnlijk naar Jack Frost, een bekende demon in de Shin Megami Tensei-serie die ook voorkomt in Persona 5. Brave verwijst naar Erdrick, het personage dat je krijgt als je de Hero-class kiest in Dragon Quest III. In Japan wordt de Hero-class ook wel 'Yuusha' genoemd, wat weer letterlijk vertaald kan worden naar Brave in het Engels.

Een andere dataminer heeft ook een belangrijke stat voor elk personage gevonden: snelheid. Hierboven zie je de tweet met daarin de snelheids-stats, waaruit blijkt dat Joker het snelste en lichtste personage uit de voorlopige DLC-line up is. Officiële berichtgeving vanuit Nintendo ontbreekt op dit moment nog steeds, maar met bovenstaande informatie van de dataminers lijkt de komst van Erdrick naar Smash Bros. toch echt zo goed als zeker.

Vorige week bracht de PU-redactie je de beste games van 2018 en Super Smash Bros. Ultimate kon niet in het rijtje ontbreken. Als je de onthulling van Joker tijdens The Game Awards 2018 nog een keer wil terugkijken, dan kan dat hier.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord