Cyberpunk 2077 krijgt mogelijk een enorme levende wereld en multiplayer 

Cyberpunk 2077 krijgt mogelijk een enorme levende wereld en multiplayer 2016-09-29T10:42:21
CD Projekt RED heeft gezegd dat ze hun mond niet opentrekken over Cyberpunk 2077 tot de game zo goed als af is. Desondanks lekt er af-en-toe informatie over de game, ditmaal in de vorm van subsidieaanvragen. De Poolse ontwikkelaar omschrijft in de aanvraag een 'levende open wereld'. Wat altijd beter is dan een dooie wereld, natuurlijk!

Cyberpunk 2077 krijgt een open wereld die constant verandert en in beweging is, ookwel bekend als een levende wereld. CD Projekt RED heeft bij de Poolse gamesubsidiestichting GameINN meerdere aanvragen gedaan voor gratis geld, met als genoemde doelen het creeëren van een stad, uitgebreide complexe animaties, een filmisch gevoel en een naadloze multiplayer. Het filmwaardige gevoel en de animaties zijn niet heel boeiend, maar de aanvraag voor het bouwen van een stad en het maken van naadloze multiplayer zijn een stuk interessanter!

Om te beginnen met de speelomgeving: de aanvraag omschrijft het plan om met geavanceerde technieken een gigantische stad te bouwen, die aan de hand van een set regels, AI en geautomatiseerde handeling constant in beweging is. De omschrijving is, geheel begrijpelijk, nog erg vaag, maar gezien de eerdere informatie dat er vliegende auto's in de game zitten moet je waarschijnlijk denken aan een stad met een flinke omvang, à la Grand Theft Auto, maar dan met vlíegende auto's dus. Alleen dat al doet onze fantasie fladderen.

De omschrijving voor de naadloze multiplayer is zo mogelijk nog vager, die omschrijft namelijk een complexe technologie om unieke multiplayer-elementen mogelijk te maken. Zoals het opzoeken van tegenstanders, het beheren van sessies en ondersteuning voor meerdere game-modes. De eerste paar omschrijvingen in de aanvraag doen een drop-in/drop-out multiplayer vermoeden zoals we dat van Dark Souls of (dare we say it) Watch Dogs kennen. De vermelding van meerdere gamemodes en sessiebeheer gooit echter wat roet in het eten van die theorie, want sessies kan van alles betekenen. Zijn dit sessies zoals een Call of Duty potje of een GTA Online sessie waarbij je kan free-roamen in de stad?

Genoeg vragen dus, waar we voorlopig ook geen (officieel) antwoord op zullen krijgen. CD Projekt RED heeft eerder al gezegd dat ze niks onthullen over de game tot hij zo goed als af is, dus we zullen nog even in de nevelen rond moeten tasten. 

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord