Crunch elimineren bij ontwikkelaar Wolfenstein: Youngblood 

Crunch elimineren bij ontwikkelaar Wolfenstein: Youngblood 2019-05-13T12:15:13
De ontwikkelaar van Wolfenstein: Youngblood, het Zweedse MachineGames, heeft zich gisteren op Reddit uitgesproken over crunch en hoe ze binnen hun eigen studio tegenover staan.

Wolfenstein: Youngbloods ontwikkelaar MachineGames heeft zich tijdens een Reddit AMA uitgelaten over crunch time en wat de studio hier mee doet tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Wolfenstein. Op de vraag van een andere ontwikkelaar nam John Jennings van MachineGames een duidelijk standpunt in.

As you're a developer I'm sure you know that crunch is a difficult topic. ‘Finding what's fun' in games is so hard to schedule and plan for. The labour laws in Sweden are very prescriptive about what's legal but crunch is also something that we're actively working at eliminating from our studio, and I say that genuinely, rather than as some trite PR answer.

Alhoewel er verder niet inhoudelijk ingegaan wordt op wat voor maatregelen MachineGames precies treft, is dit wel een goed signaal. Crunch time blijft namelijk een van de belangrijkste onderwerpen van dit moment in de game industrie. Er zijn al vele studio’s flink onderuitgegaan op het gebied van crunch en steeds horen we dezelfde uitgebreide verontschuldigingen. Helaas is dat pas nadat vele medewerkers naar huis gegaan zijn met verschijnselen van zware stress en depressie. Uiteindelijk is het voor iedereen beter als meerdere ontwikkelaars al van te voren bezig zijn met het aanpakken van crunch en de resultaten hiervan, en het gesprek hierover wordt aangegaan.

Er zijn gewoon te veel ontwikkelaars die liever zo snel mogelijk geld willen verdienen dan dat ze geven om hun personeel, lijkt het. Zo zijn zowel Epic Games als BioWare door de mand gevallen met hun behandeling van medewerkers.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord