Cosmetische microtransacties voor Diablo 4 bevestigd door Blizzard 

Cosmetische microtransacties voor Diablo 4 bevestigd door Blizzard 2019-11-11T16:27:39
Lead designer Joe Shely van Diablo 4 heeft in een interview met een streamer tijdens Blizzcon bevestigd dat er cosmetische microtransacties naar Diablo 4 komen. Eerder gaf Shely al aan dat ‘we will not sell Power’, dus een pay-to-win-systeem hoeven we gelukkig niet te verwachten.

Tijdens een interview op BlizzCon heeft lead Designer Joe Shely van Diablo 4 bevestigd dat er cosmetische microtransacties in Diablo 4 zitten. Twitch-streamer Quin69 vroeg tijdens een hands-on met de game aan Shely of spelers voor een abonnementsservice of voor microtransacties kunnen betalen, of dat ze de hele game in één keer kunnen kopen. Shely antwoordde als volgt:

Diablo IV will be available as a base game, and […] we’re going to have expansions. You also will be able to acquire cosmetics in the game.

Dan vraagt Quin69:

So, MTX? Is that going to be through some sort of shop?

En dat blijkt het geval te zijn:

It’s very early […] but yes. It’s also an opportunity to have more options available than you would otherwise.

Diablo 4

Eerder bevestigde Shely al dat ‘we will not sell Power’, dus een pay-to-win-systeem door middel van microtransacties lijkt gelukkig uit te blijven. Deze soort microtransacties zijn namelijk de reden waarom gamers vaak boos worden, omdat spelers die meer geld uitgeven voordeel hebben over de spelers die dat niet doen. Als je alleen maar cosmetische items verkoopt als microtransacties, dan is hier geen sprake van.

Toen Diablo 4 tijdens BlizzCon eindelijk werd aangekondigd, was iedereen blij. Té enthousiast hoeven we echter nog niet te zijn, want de game komt voorlopig nog niet uit. Bekijk hier vierentwintig minuten aan gameplay van de Barbarian om een klein beetje van die tijd te doden.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord