Console war is een marathon’ 

‘Console war is een marathon’ 2013-10-10T12:00:29
Fergal Gara van Sony heeft zich uitgelaten over zijn visie op de console-oorlog tussen de PS4 en de Xbox One. Volgens hem is deze strijd meer een marathon dan als een sprint.

Met deze uitspraak wil Gara zeggen dat de winnaar van de huidige console wars niet snel duidelijk zal worden. Het verslaan van de Xbox One zal langer duren dan dat:

“This format war, if you want to call it that, is a marathon, not a sprint. We’re coming out of the blocks in a strong position, but we’re conscious that is no-where close to job done, and we have to continually improve the proposition, proving what PS4 represents.”

PS4

Uit dit citaat blijkt onder meer dat Sony momenteel positief is over de positie van de PS4. De Japanse console komt zogenaamd ‘beter uit de startblokken’ dan de Amerikaanse concurrent. Die aanname lijkt bevestigd te worden door een onderzoek dat uitwijst dat de vraag naar PS4’s momenteel een stuk groter is.

Het bedrijf is echter op haar hoede. Microsoft gaat natuurlijk haar stinkende best doen om verandering in de situatie te brengen, dus Sony mag geen steek laten vallen. Volgens Fergal Gara heeft Sony daar ervaring mee. Dat komt omdat bij de vorige generatie consoles een achterstand van 16 maanden moest worden goedgemaakt.

Console fittie

Het laatste deel van het citaat hierboven is ook allerminst onbelangrijk. Sony heeft namelijk de tijd nodig om haar visie te communiceren. ‘De PS4 zal zich steeds verder ontwikkelen’, zegt Gara. Hij stelt zelfs dat de PS4 in het eerste en tweede jaar niet zo goed zal zijn als in het derde en vierde. ‘De ideeën en uitvoering ervan zullen eerst op gang moeten komen’ voegt hij toe. Het oog van Sony is dus gericht op de toekomst.

PS$

Dit zal ook de reden zijn dat Sony stug vasthoudt aan de idealen die ze vanaf het begin voor de PS4 gepresenteerd hebben. Bij de developers lijkt dit goed te werken, volgens Gara noemen die het platform een ‘droom’ om voor te ontwikkelen. De console komt in Nederland op 29 november uit. Worden jullie ook gekalmeerd door de consistente houding van Sony, of gaan jullie hard op de turbulente marketing van Microsoft? We horen het graag van je.

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord