CD Projekt Group groter dan Ubisoft

CD Projekt Group groter dan Ubisoft? 2020-05-20T13:22:36
Afgelopen maandag en dinsdag was CD Projekt Group voor het eerst groter dan Ubisoft! De marktwaarde van het bedrijf achter The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 ligt nu al een paar dagen hoger of vlakbij die van het enorme Franse gamebedrijf.

Volgens GameplayMechanix was CD Projekt Group afgelopen maandag voor het eerst groter dan Ubisoft. Gisteren ging CD Projekt Group’s succes nog even door, Ubisoft was op dat moment 7,8 miljard euro waard en de Poolse gameontwikkelaar 8 miljard euro. 

Daarnaast nog een interessant weetje: het bedrijf achter The Witcher 3 is het meest waardevolle bedrijf in Polen. Best indrukwekkend dat het grootste bedrijf van een land een gamebedrijf is en dat CD Projekt Group ongeveer evenveel waard is als een bedrijf als Ubisoft.

witcher

Op dit moment heeft het Franse Ubisoft haar Poolse concurrent weer ingehaald, maar de twee bedrijven blijven qua waarde dicht bij elkaar liggen. De markt fluctueert natuurlijk enorm en alle cijfers uit dit artikel zijn daarom erg gevoelig voor veranderingen. 

Wat wel zeker is, is dat het Poolse bedrijf deze week in ieder geval voor een tijdje het meest waardevolle gamebedrijf was in Europa en aangezien Ubisoft en CD Projekt Group nog steeds dicht op elkaar zitten qua waarde, zou het niet de laatste keer zijn dat de The Witcher 3-ontwikkelaar bovenaan komt te staan. Toch knap van een uitgever en ontwikkelaar uit Polen, een land dat voorheen er niet bekend om stond om grootste games uit te brengen, noch zulke hoogtes wist te bereiken qua omzet. 

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord