Capcom halveert winstverwachting en cancelt titels  

Capcom halveert winstverwachting en cancelt titels 2013-04-18T16:30:42
Capcom past hun toekomstbeeld aan, in ieder geval wat winstverwachting betreft. Dit komt naar buiten in een bericht gericht aan aandeelhouders.

De aandeelhouders van Capcom hebben slecht nieuws ontvangen. Capcom halveert namelijk de winstverwachting van afgelopen jaar. Hun AAA-titels hebben het veel minder gedaan dan gehoopt en ze geven voornamelijk de schuld aan een herstructurering van het bedrijf.

In view of the sudden and significant changes in the operating environment of the digital contents business, Capcom reviewed its business expansion strategy for the sector and restructured its game development organization.

Wat dit voor toekomstige titels van Capcom betekent? Een aantal titels, die nog niet aangekondigd zijn, worden simpelweg gecanceld. Dat geldt ook voor titels die uitbesteed zijn aan andere studio’s, omdat ze niet meer passen bij de nieuwe insteek van het bedrijf. Jammerdebammer!

Capcom

Games die het minder gedaan hebben dan verwacht zijn bijvoorbeeld: DmC: Devil may Cry, Monster Hunter en Resident Evil 6. Daarnaast zijn er nog drie andere redenen die Capcom noemt voor hun falen (al verwoorden ze dat zelf anders):

  • Te laat reageren op de groei van de digitale markt
  • Slechte communicatie tussen de marketingafdeling en de game-development afdeling aan de andere kant van de oceaan.
  • Een daling in kwaliteit vanwege het te veel uitbesteden van titels.

Typisch gevalletje van eigen schuld, dikke bult. Wat verwachten jullie van de toekomst van Capcom? Ook wat betreft nieuwe titels.

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord