Canadese website lekt alle info over Google Stadia 

Canadese website lekt alle info over Google Stadia 2019-06-06T16:23:16
Dankzij een Canadese website ligt alle informatie die we in de komende Stadia-presentatie gaan zien compleet op de virtuele straat. Met de service speel je een aantal games gratis terwijl je andere games moet kopen, kost een abonnement 12 dollar per maand en kun je onder bij lancering 31 games spelen.

Een Canadese, embargo-brekende website, genaamd Lapresse.ca, heeft alle komende informatie over Google Stadia gelekt en deze info is direct door Jason Schreier bevestigd. Enkele minuten na het online komen van het artikel tweette Schreier namelijk het volgende:

Wat weten we nu dus van Google Stadia? Allereerst wordt de service in november 2019 gelanceerd en zal het beschikbaar zijn in 14 landen. Of het ook direct in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk. Je betaalt 11,99 (waarschijnlijk Canadese dollars) per maand voor Google Stadia en hiervoor krijg je een flink aantal games die je in 4K/60fps kunt streamen. Dit zijn wel oudere spellen, want voor de nieuwste games zal je gewoon apart moeten betalen. Je kan, als je er echt zin in hebt, een ‘founders edition’ aanschaffen voor 169 Canadese dollar, waarvoor je drie maanden Stadia, Destiny 2, de benodigde Chromecast Ultra en de speciale controller krijgt. Zo ben je helemaal klaar voor een goede start met Google Stadia. In 2020 komt er ook een volledig gratis versie van Stadia uit, maar wat je daar mee kan is nog een raadsel.

Wat betreft internetverbinding, een redelijk prangende kwestie, heb je minimaal 10mbps aan download nodig, terwijl je voor de 4K-streaming 35mbps nodig hebt. Verder moet je bij de lancering toch echt een Chromecast gebruiken, en gaat het in 2020 pas over alle apparaten met Google Chrome werken. Dit is wel anders dan wat Google in de eerste Stadia-presentatie liet doorschemeren.

Als laatste weten we nu wat voor games we op Stadia kunnen verwachten! Op de lijst staan onder andere Destiny 2, Assassin's Creed Odyssey, The Divison 2, DOOM en alle drie de Tomb Raider-games. Andere titels zijn nog niet bekend, maar Stadia zal lanceren met in totaal 31 titels.

Wil je nu toch de presentatie nog zien, check dan hier de stream waar Martin en Veras Fawaz om 17:30 uur gaan kijken naar het Google Stadia-nieuws. Wil jij weten waarom Google Stadia iets voor jou kan zijn? Check dan dit artikel.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord