Call of Duty: Black Ops 4 krijgt battle royale-modus 

Call of Duty: Black Ops 4 krijgt battle royale-modus 2018-05-17T20:58:57
Tijdens een evenement in Los Angeles vanavond werden de eerste details gegeven van de multiplayer, zombiemodus en battle royale-modus voor Call of Duty: Black Ops 4.

Op het einde van de presentatie werd een battle royale-modus voor Black Ops 4 geïntroduceerd. Het is voor het eerst dat de franchise een battle royale-modus krijgt. De modus, genaamd Blackout, moet zich op de grootste Call of Duty-map ooit afspelen ('1500 keer groter dan Nuketown') en allerlei elementen uit alle Black Ops-games bevatten, waaronder de wapens en personages uit die games. Gameplay is niet getoond, maar in een filmpje op de achtergrond was een wolkenkrabber te zien met spelers. Men kan ook in helikopters, wagens en boten rondbewegen.

De mulitplayermodus speelt zich af tussen Black Ops 2 en 3 en heeft dus licht futuristische technologie. Spelers kunnen niet meer van de grond af boosten of over muren rennen. De focus ligt wederom op Specialists, unieke personages waaruit spelers kunnen kiezen die elk unieke eigenschappen en persoonlijkheden hebben. Zo is er een personage met een grappling hook en een personage die als healer functioneert. Daarbij krijgen de personages ook allemaal eigen solomissies die hun persoonlijkheden verder uitdiepen. Ontwikkelaar Treyarch leek er naar te hinten dat dit de traditionele singleplayermodus vervangt, al is dat niet honderd procent duidelijk.

De multiplayermodus laat spelers ook niet meer automatisch healen. In plaats daarvan moeten spelers heel kort hun wapen opbergen en zichzelf inspuiten met een goedje om te healen. Dit kost enkele seconden en brengt een extra strategisch element in de gameplay aan. Het moet volgens Treyarch zo gewoon als herladen worden. Daarnaast legt de ontwikkelaar in de multiplayer de nadruk op merkbare verschillen tussen de wapens.

Verder werd ook de nieuwe zombiemodus getoond. Bij lancering heeft Black Ops 4 drie zombiemisses, waarbij vier personages diverse settings aan doen. Zo werden een gladiatorarena en een boot geïnspireerd door Titanic getoond. De derde missie lijkt een remake te worden van de klassieke zombiecampaign Blood of the Dead. De modus wordt flink uitgebreid, met tutorials, moeilijkheidsgraden, custom mutations om het gedrag van de zombies te bepalen en tot slot ook bots voor mensen die liever alleen spelen.

De PC-versie van Call of Duty: Black Ops 4 wordt ontwikkeld door Beenox en lanceert voor het eerst in de geschiedenis van de franchise op Battle.net. Op die service is de PC-versie exclusief verkrijgbaar. Na deze zomer moeten er meer details van de game bekend worden gemaakt. Black Ops 4 is vanaf 12 oktober verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord