Bungie en Riot Games slaan handen ineen om cheatmaker aan te klagen 

Bungie en Riot Games slaan handen ineen om cheatmaker aan te klagen 2021-01-12T11:30:04
Bungie en Riot Games hebben samen een rechtszaak aangespannen tegen cheatmaker GatorCheats.

Riot Games is onder andere bekend van Valorant en Bungie van Destiny 2. Polygon zet de aanklacht, die vorige week in het Central District van Californië is ingezonden, uiteen.

Omdat zowel Valorant als Destiny 2 gratis verkrijgbaar zijn, verdienen Bungie en Riot geld door de verkoop van virtuele items in de spellen. De bedrijven zijn dus afhankelijk van spelers die in de games willen investeren om hun ervaring te verbeteren. Cheats kunnen daarbij roet in het eten gooien en zijn dan ook een directe bedreiging voor het verdienmodel van Riot en Bungie.

Daarbij zouden de cheatcodes ook op de lange termijn een bedreiging vormen voor de games in kwestie. 'Als spelers ervaren dat andere spelers cheaten of een oneerlijk voordeel hebben, raken ze gefrustreerd en stoppen ze met spelen', zo valt in de aanklacht te lezen. 'Dat kan er voor zorgen dat de community van de games wordt verstoord of vernietigd.'

Volgens de documentatie heeft GatorCheats-eigenaar Cameron Santos 'tien- of honderdduizenden dollars' verdiend aan het verkopen van cheats. 'De software (van GatorCheats) laat spelers Valorant en Destiny 2 manipuleren in hun voordeel.' Enkele voorbeelden die worden gegeven is het automatisch laten richten van wapens en het onthullen van de locaties van tegenstanders.

Santos zou eind vorig jaar van Bungie al een sommatiebrief hebben ontvangen waarin hij werd verzocht de verkoop van de cheats te staken. Santos zou akkoord zijn gegaan met het offline halen van de Destiny 2-cheats, maar hij zou klanten van GatorCheats via privékanalen alsnog van de cheats voor de games voorzien.

Bungie en Riot willen via de rechtszaak er voor zorgen dat GatorCheats volledig stopt met het verkopen van cheats voor Destiny 2 en Valorant. Daarbij willen de bedrijven alle opbrengsten die GatorCheats heeft behaald gerelateerd aan de games ontvangen. Verder willen ze schadevergoedingen en kosten voor advocaten krijgen. Precieze bedragen zijn niet bekend, maar volgens de aanklacht heeft het de bedrijven 'miljoenen dollars aan omzet' gekost.

Destiny 2

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord