Britse minister vindt lootboxes geen vorm van gokken 

Britse minister vindt lootboxes geen vorm van gokken 2019-07-04T15:33:45
Volgens de Britse minister Margot James zijn lootboxes geen vorm van gokken. Ze geeft wel toe dat jonge mensen die de neiging hebben om te gokken enthousiaster zullen zijn over lootboxes.

De Britse minister van digitale en creatieve industrieën, Margot James, is van mening dat lootboxes geen vorm van gokken zijn. Dit liet ze weten voor een comité van het Britse parlement over verslavende technologieën. Wel vindt ze dat lootboxes ervoor kunnen zorgen dat jonge mensen eerder gaan gokken.

Lootboxes are a means of purchasing items, not an additional financial reward. They can't be traded offline for money. I don't think it is true to say lootboxes are gambling.

James gaat tegen het standpunt van Nederland en België in dat lootboxes hetzelfde zijn als illegaal gokken. Ze gebruikt het argument dat Nederland en België andere wetten hebben over offline gokken, die invloed hebben op online gokken.

The fact that other European countries have taken action I think is much more to do with them taking their offline gambling laws online, and our gambling laws are different.

Hoewel het huidige bewijsmateriaal volgens James nog niet genoeg is om zware maatregelingen te treffen, geeft ze wel toe dat ze hier zorgen over heeft mocht het bewijsmateriaal alsnog opduiken. Op dit moment zijn er gewoon nog niet genoeg onderzoeken naar gedaan.

Ook liet James weten dat het probleem niet per se met lootboxes te maken heeft, maar met verslavingen in het algemeen. Of het nu om lootboxes, gaming of alcohol gaat, als je alleen maar naar de symptomen kijkt mis je misschien wel volledig het onderliggende probleem dat het gedrag veroorzaakt. Ze stelt voor dat we daar naar gaan kijken om verslavingen te voorkomen in de toekomst.

Op dit moment zijn er wereldwijd nog te veel discussies gaande om een groot wereldwijd besluit binnenkort te verwachten. In de tussentijd kunnen de grote game-ontwikkelaars dus lekker veel geld blijven verdienen...

Het is wel duidelijk dat lootboxes lang niet door iedereen even goed worden ontvangen. Hier kan je daar meer over lezen. Een medewerker van EA vraagt zich al tijden af waarom zijn bedrijf altijd als de 'bad guys' wordt gezien. Nou, het zal vast wel iets met lootboxes te maken hebben. Check het hier.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord