Brazilië onderzoekt het verbieden van lootboxen 

Brazilië onderzoekt het verbieden van lootboxen 2021-04-06T15:03:39
Steeds meer landen willen lootboxen aan banden leggen. Brazilië is de volgende, en heeft boetes van 700.000 dollar op het oog.

Het onderzoek wordt gedaan op aanbeveling van de National Association of Child and Adolescent Defense Centers (ANCED). ANCED is van mening dat lootboxen een vorm van gokken betreffen, wat illegaal is in het land.

Grote uitgevers als EA, Activision en Tencent worden onderzocht. Ook zou mobielegameuitgever Garena gevraagd zijn om tijdelijk te stoppen met de verkoop van lootboxen.

Mochten lootboxen daadwerkelijk worden verbannen, dan beoogt de Braziliaanse overheid boetes van maximaal 700.000 euro voor uitgevers.

In verschillende landen worden lootboxen onderzocht of worden maatregelen genomen. Zo wil de Duitse overheid meer transparantie bij leeftijdsclassificaties en verbiedt België lootboxen die kunnen worden aangeschaft met echt geld volledig. 

Ook in Nederland zijn sommige vormen van lootboxen volgens de kansspelautoriteit in strijd met de wet. Sommige lootboxen werden daarop aangepast, zoals die in Valve-games, maar sommige niet. Vorig jaar legde de Ksa EA daarom een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op. Die zaak ligt momenteel bij de rechter.

Lootboxen

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord