Bouw deze week mee aan een gigantisch Super Mario level in Utrecht 

Bouw deze week mee aan een gigantisch Super Mario level in Utrecht 2015-09-07T15:13:56
De bekendste loodgieter ter wereld viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en om daar meer kleur aan te geven organiseert Nintendo een verjaardagsfeestje voor Mario. Samen met bezoekers van Hoog Catharijne in Utrecht gaat namelijk een gigantisch Super Mario level gebouwd worden.

De geboortedag (11 september) van Mario nadert en valt tegelijkertijd met de release van Super Mario Maker. Om dit uitgebreid te vieren wordt er een Mario evenement georganiseerd door Nintendo op Hoog Catharijne in Utrecht. Bezoekers van Hoog Catharijne, toegankelijk voor iedereen, kunnen hun steentje bijdragen aan het veertig meter lange Super Mario level dat gemaakt wordt met graffiti. Natuurlijk is Mario zelf ook van de partij, dus mocht je de grote ster willen ontmoeten dan kan dat! Het bouwwerk blijft tevens tot het einde van het jaar te bewonderen in Utrecht.

Super Mario 30 jaar 

Het programma van Mario's verjaardag:

 • Donderdag 10 september: 15.00 - 20.00 uur
  Locatie: Hoog Catharijne (linker gang vanaf het station, richting Media Markt)
  Activiteit: creatie van het Super Mario level en het spel Super Mario Maker speelbaar,
  Mario Meet & Greet (alleen tussen 15.00 - 18.00 uur)
 • Vrijdag 11 september: 10.00 - 16.00 uur
  Locatie: Hoog Catharijne (linker gang vanaf het station, richting Media Markt)
  Activiteit: creatie van het Super Mario level en het spel Super Mario Maker speelbaar
 • Zaterdag 12 september: 10.00 - 17.00 uur
  Locatie: Hoog Catharijne (plein voor Media Markt)
  Activiteit: het spel Super Mario Maker speelbaar, Mario Meet & Greet (alleen tussen 11.30 – 14.30 uur)

Super Mario Maker ligt vanaf 11 september in de winkels voor de Wii U en stelt spelers in staat om met een vrijwel eindeloze stroom Mario-levels te maken. Jurjen heeft de game al kapot gespeeld en vertelt er over in zijn Super Mario Maker - Review.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord