Borderlands-community roept fans op om Borderlands 3 te boycotten 

Borderlands-community roept fans op om Borderlands 3 te boycotten 2019-08-09T15:50:32
Er is ophef ontstaan rondom Borderlands 3 nadat 2K Games actie ondernam tegen een YouTuber die volgens hen informatie over de game uitlekte en verkocht. Als gevolg is #BoycottBorderlands3 een tijdje trending geweest op Twitter.

Na een video van YouTuber SupMatto is #BoycotBorderlands3 trending gegaan op Twitter. Uitgever 2K Games heeft namelijk actie ondernomen tegen de YouTuber, nadat hij informatie over Borderlands 3 heeft gelekt. Daarnaast vertelde hij hoe Twitch-gebruikers door gebruik te maken van een Twitch-exploit aan niet eerder vrijgegeven gameplaybeelden konden komen, om nog meer verborgen informatie te verkrijgen. Deze informatie plukte hij echter van Reddit af en verzamelde hij niet zelf, maar omdat hij ze in zijn video’s gebruikte, was 2K niet blij met hem!

Dit zou de reden zijn geweest dat een onderzoek werd ingesteld, waarbij SupMatto door twee onderzoekers van 2K Games in zijn huis werd ondervraagd. Hier gebruikte hij dus het argument dat hij de informatie niet als eerste lekte en dus 'onschuldig' is.

Borderlands 3

2K Game neemt daar geen genoegen mee. In een officiële verklaring aan IGN vertellen ze dat het verhaal van SupMatto niet helemaal klopt:

The information he's sharing about the situation is incomplete, and in some cases untrue. Not only were many of his actions illegal, but they were negatively impacting the experiences of other content creators and our fans in anticipation for the game.

Hierna werd de content op SupMatto’s kanaal waarin de betreffende beelden werden gebruikt geraakt door copyright claims, terwijl zijn Discord-account volledig uit de lucht is gehaald met de volgende reden:

Involved in selling, promoting or distributing cheats, hacks or cracked accounts.

Genoeg drama dus. Waar de hashtag #BoycottBorderlands3 toe zal leiden komen we vanzelf wel achter, maar dat het slechte reclame is voor de game, valt niet te ontkennen. Toch, de kans dat de game nu minder hard gaat scoren, die zal vast niet heel groot zijn. Per slot van rekening zal dit drama weinig invloed hebben op de kwaliteit van de game. 

Toch nog van plan om Borderlands 3 te kopen? Check hier een van de laatste trailers, en hier een teaser van de planeet Promethea.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord