Blizzard praat over Overwatch 2 en Nintendo Switch-versie 

Blizzard praat over Overwatch 2 en Nintendo Switch-versie 2018-05-25T12:12:28
In een gesprek met nieuwssite Gamespot heeft Blizzard gesproken over Overwatch 2 en een over een potentiele Nintendo Switch-port.

Onlangs vierde Overwatch haar tweede verjaardag waarvoor Blizzard deze week een speciaal Anniversary-evenement heeft georganiseerd. Tijdens dit evenement kunnen spelers 50 nieuwe skins vrijspelen (of kopen), knallen op de nieuwe Deathmatch map Petra en zijn verschillende modi uit voorgaande evenementen speelbaar. Om het tweejarig bestaan verder te vieren zijn Assistant Game Director Aaron Keller en Senior Game Producer Matthew Hawley in gesprek gegaan met  Gamespot om het te hebben over Overwatch 2 en een eventuele Nintendo Switch-versie.

Tracer OW

Toen er gevraagd werd naar Overwatch 2 kon er (niet geheel verrassend) niet veel vrijgegeven worden door Hawley en Keller. De focus ligt volgens hen op het moment op het eerste deel van Overwatch en om de ervaring van de 6v6 shooter te verbeteren voor haar spelers. Aaron Keller gaf verder aan dat het werken aan Overwatch veel mankracht vereist om het überhaupt draaiende te houden en hun team veel groter is dan toen bij de release.

Mensen realiseren zich misschien niet hoeveel groter het team is ten opzichte van tijdens de release. We hebben veel tijd en energie gestoken in het maken van nieuws maps, heroes en evenementen zoals Anniversary. Op het moment ligt al onze focus bij Overwatch en zijn we alleen maar bezig met deze titel.

Er is ook gesproken over een Nintendo Switch-versie van Overwatch en of hier plannen voor zijn. Hawley gaf in het gesprek met Gamespot aan dat zij altijd bezig met het kijken naar potentiële releases op apparaten waar Overwatch nog niet beschikbaar voor is.

We kijken constant naar de mogelijkheden om onze titels op nieuwe platformen uit te brengen. Er zijn een hoop mensen die spelen op de Nintendo Switch en op mobiele telefoons, maar momenteel ligt al onze focus op de platformen waar Overwatch speelbaar op is.

Uit het interview blijkt dat de mensen bij Blizzard nog niks op de bedenktafel hebben liggen voor Overwatch 2. Daarnaast ligt hun prioriteit bij het onderhouden en laten groeien van Overwatch op de platformen waar de game nu gespeeld op kan worden en zijn er geen plannen om in de nabije toekomst een Switch-versie uit te brengen. Eh ja, dat is een flinke anti-climax, ook voor ons.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord