Blizzard annuleert Overwatch voor Nintendo Switch launchfeestje in New York 

Blizzard annuleert Overwatch voor Nintendo Switch launchfeestje in New York 2019-10-15T14:01:15
Woensdag stond er eigenlijk een feestje voor Overwatch op de Nintendo Switch op het programma, maar Blizzard heeft laten weten dat dit feestje niet doorgaat. Of dit te maken heeft met de controverse rondom Blizzard de afgelopen tijd? Daar twijfelt niemand aan.

Vandaag komt Overwatch uit voor de Nintendo Switch, wat volgens Blizzard en Nintendo genoeg reden was om een mooi feestje te organiseren. Dat feestje zou morgen plaatsvinden in de Nintendo Store te New York. Vandaag heeft Nintendo echter bekendgemaakt dat Blizzard het feestje geannuleerd heeft, vanwege redenen die niet in de Tweet worden genoemd. Iedereen die de afgelopen dagen een beetje het gamenieuws in de gaten heeft gehouden kan echter wel een gokje wagen.

Blizzard ligt flink onder vuur na het nemen van het controversioneel besluit om Hearthstone Grandmasters-speler Blitzchung een zware schorsing te geven na het roepen van ‘liberate Hong Kong’ in een post-match interview. De ophef die volgde was enorm, van casters die zich niet meer met Blizzard willen associëren tot massale boycots van Blizzard-games door fans. Uiteindelijk zat er voor Blizzard niets anders op dan een reactie te geven, wat ze afgelopen weekend dan ook deden. De straf van Blitzchung werd verkort.

De minder dan vriendelijke gevoelens tegenover Blizzard zijn echter nog steeds aanwezig, wat ongetwijfeld de reden is dat het houden van Blizzard-events zoals de Overwatch launch party op dit moment niet erg verstandig is. Het heet niet voor niets een party, dus als het event alleen maar gebruikt zou worden om haat richting Blizzard te uiten, dan kan je het net zo goed niet houden. En zo denkt Blizzard er blijkbaar ook over.

Overwatch Switch

Het grootste jaarlijkse Blizzard-event, BlizzCon 2019, staat voor de deur. Op 1 november verzamelen Blizzard-fans van over de hele wereld zich in Californië om het bestaan van Blizzard en haar games te vieren. Tenminste, dat is de bedoeling. Gegeven de huidige sfeer rondom Blizzard zullen ze bij het bedrijf waarschijnlijk met enige nervositeit naar het event over twee weken uitkijken…

Epic Games besloot zich vorige week ook in de discussie te mengen, door te melden dat zij nooit een van hun spelers zouden bannen voor het uiten van een politieke mening. Slimme zet, Epic.

Vandaag komt Overwatch dus uit voor de Nintendo Switch. Als je een Switch hebt en ook van Super Smash Bros Ultimate houdt, dan vind je het misschien wel interessant om te lezen dat wat Blizzard-baas Jeff Kaplan betreft ieder Overwatch-personage in de fighting-game van Nintendo mag komen. Check het hier.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord