Bethesda gaat mogelijk NX games maken 

Bethesda gaat mogelijk NX games maken 2016-08-10T12:41:53
Bij de launch van de Nintendo NX begin volgend jaar staan er flink wat games klaar van Nintendo zelf. Om te zorgen dat de NX niet dezelfde trage start krijgt als de Wii U gooit Nintendo al zijn IP´s er tegenaan, volgens de geruchten. Toch moet er ook flink wat third party support bij, Bethesda gaat daarom kijken of zij gaan ontwikkelen voor het platform.

Van Nintendo zelf staan Mario, Pokémon en Zelda volgens de geruchten al klaar voor de NX, maar er zijn nog maar weinig grote games aangekondigd door third-party triple-A ontwikkelaars. Bethesda's marketing executive Pete Hines zegt tijdens een interview op Quakecon, afgenomen door Finder, dat zij constant in gesprek zijn met Nintendo over de mogelijkheid om games ook uit te brengen op de NX. Games zoals Skyrim HD, dat grafisch niet bijzonder zwaar is, zouden bijvoorbeeld een goede kandidaat zijn voor de NX. 

Mooie textures hoor

Bethesda heeft op de Wii U geen enkele game uitgebracht, dezelfde Pete Hines zei in 2013 dat dit te wijten was aan een totaal gebrek aan initiatief van Nintendo. Het bedrijf zou niet op tijd third-party developers hebben betrokken bij de ontwikkeling. Omdat Bethesda door het gebrek aan communicatie niet wist waar ze aan toe waren hadden ze destijds ervoor gekozen om geen games te ontwikkelen voor de Wii U. Blijkbaar heeft Nintendo geleerd van zijn fouten, want Hines zegt deze keer dat games voor de NX zeker niet uitgesloten zijn:

If the NX supports the games as we envisage and make them from a technical standpoint, and fits the game that a developer in our stable is making, I don’t see why we would not put it out on NX. But it’s too early to say, ‘we’ll definitely be putting games out or not.’ Like with mobile, we want to have the right fit for the right formats.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord