Bedrijfsdirecteur van Nintendo treedt af 

Bedrijfsdirecteur van Nintendo treedt af 2018-04-26T12:10:02
Nintendo heeft bij het het uitgeven van hun financiële rapport vandaag aangekondigd dat hun huidige directeur, Tatsumi Kimishima, in juni aftreedt na drie jaar baas te zijn geweest van Nintendo.

Tatsumi Kimishima treedt af als bedrijfsdirecteur van Nintendo en wordt vervangen door Shuntaro Furukawa. Het bestuurslid van Nintendo en The Pokémon Company zal in de komende tijd zijn debuut maken als de nieuwe hoogste pief van de Japanse spellenmaker.

Kimishima werkte al sinds 1994 bij Nintendo en heeft vanaf 2012 ook als outside director gewerkt voor de Pokémon Company. Daarnaast heeft hij een rol gehad als managing executive officer, Supervisor of corporate analysis & administration division en director of nintendo. Hij heeft ook geholpen met de markteing van de Nintendo Switch. Een hoop monden vol dus, wat lijkt een fikse loopbaan!

Tatsumi Kimishima treedt af

De nieuwspagina Nikkeiuit Japan heeft aangegeven dat de Nintendo Switch zoals wij die kennen niet overeenkomt met de visie die Kimishima voor ogen had. Kimishima vindt dat het management van Nintendo moest bestaan uit een jonger team zodat ze beter de hedendaagse markt en de behoefte van hun consumenten kunnen begrijpen. Dus ja, hij vindt zichzelf te oud en gaat op pensioen.

Een andere ontwikkeling binnen Nintendo is dat Satoru Shibata stopt als directeur van Nintendo Europa. Hij blijft werkzaam bij Nintendo als director, wat in principe een upgrade is voor Shibata. Met zijn nieuwe functie kan hij namelijk meer invloed gaan uitoefenen omdat hij deel uitmaakt van de board of directors.

Mocht je verder geen idee hebben hoe het allemaal werkt bij Nintendo en wie er de belangrijkste mensen zijn, dan is dit artikel van Alie  geknipt voor je! Daarin staat namelijk precies vermeld wie wie is bij Nintendo.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord