Update: BBC komt met tv-serie over GTA 

Update: BBC komt met tv-serie over GTA 2015-03-13T13:47:20
De BBC heeft vandaag aangekondigd dat er een televisieserie over Grand Theft Auto komt, die zal gaan draaien om de making of van onze favoriete misdaadsimulator.

Update:

Er zijn inmiddels meer details bevestigd over de GTA serie van de BBC. De show zal gaan over de ontwikkeling van de gehele Grand Theft Auto franchise, hoe de games vervolgens werden ontvangen bij het grote publiek en de wereld wist te schokken met gewelddadige gameplay. Het programma met de treffende titel Grand Theft Auto, wordt een '90-minute drama' genoemd. Het wordt waarschijnlijk dus geen meerdelige serie, maar een éénmalige televisiefilm van anderhalf uur.

Origineel Bericht:

De BBC heeft in een persbericht bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een serie over Grand Theft Auto. De serie is onderdeel van het 'Make it Digital' initiatief, dat kinderen in de UK enthousiast moet maken over programmeren. Het bericht bevat één regel over GTA: "A new BBC Two drama based on Grand Theft Auto". Dit wekt heel even de indruk dat het hier gaat om een serie die zich afspeelt in het GTA-universum, maar Guy Cocker (Nino: huhuhu), een van de makers van de televisieserie, heeft via Twitter verklaard dat de serie gebaseerd is op de 'making of' van Grand Theft Auto:  

Het feit dat Cocker (Nino: huhuhu) zelf ook het woordje 'drama' noemt, doet vermoeden dat het hier niet om een standaard 'making of' documentaire gaat, maar eerder een fictieve serie over de ontwikkeling van een game als GTA. Dat uitgerekend de BBC met een serie over GTA komt, is geen verrassing; Rockstar is van oorsprong Brits, de gebroeders Dan en Sam Houser zijn geboren Londenaren en de GTA serie wordt ontwikkeld door Rockstar North in Schotland.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord