Battlefield V verschijnt op 19 oktober 

Battlefield V verschijnt op 19 oktober 2018-05-23T23:14:09
EA’s Battlefield V verschijnt wereldwijd op 19 oktober aanstaande op PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is bij DICE in ontwikkeling en draait om de Tweede Wereldoorlog. Er zijn singleplayer War Stories te spelen, net zoals in Battlefield 1, en je kunt nieuwe multiplayermodi verwachten.

Zo is bijvoorbeeld Tides of War aangekondigd voor het spel, wat een soort doorgaande updates zijn met thematische uitdagingen en beloningen. Daarbinnen heb je Grand Operations, wat lijkt Operations uit Battlefield 1. Je kunt je eigen Company samenstellen in de multiplayermodi, waarbij je je soldaten, wapens en voertuigen op diverse manieren kunt aanpassen en naar eigen inzicht kunt inzetten. Daarnaast is er een co-opmogelijkheid genaamd Combined Arms met procedureel gegenereerde missies die je in een squad moet zien te voltooien. Je hoeft geen premium pass te hebben om toegang te krijgen tot nieuwe content: alles wordt voor alle spelers beschikbaar gemaakt.

Tides of War en Grand Operations

De game concentreert zich niet per se op een bepaald gebied, want naast Noord-Afrika en Noorwegen is in de stream Rotterdam bijvoorbeeld genoemd als een van de historische aanvallen die we virtueel zullen herbeleven in de nieuwe Battlefield. In de Grand Operations-modus ga je vier fases (dagen) door, zo heb je in Rotterdam bijvoorbeeld dat je de eerste dag uit een vliegtuig springt om het luchtweergeschut uit te schakelen, waarbij alles wat je doet ook daadwerkelijk de dagen erna beïnvloedt.

Zo kan het gebeuren dat je minder soldaten hebt op de tweede dag, omdat je een missie niet goed voltooide op de eerste dag. Het kan zijn dat de vierde dag nooit komt, als blijkt dat je op de derde dag alles zo goed onder controle hebt dat je al hebt gewonnen. Gaat het gelijk op, dan heb je op de vierde dag een Final Stand waarbij elke soldaat maar één leven heeft. Elke Grand Operation is maar een bepaalde periode speelbaar.

19 oktober, tenzij...

Battlefield V verschijnt op 19 oktober op Xbox One, PlayStation 4 en PC (via Origin). Gamers die de Battlefield V Deluxe Editie aanschaffen, krijgen op 16 oktober toegang tot de game. EA Access en Origin Access-spelers kunnen een Play First Trial doen op 11 oktober.

Over twee weken op 9 juni zal EA tijdens haar presentatie meer laten zien van de Grand Operations-mogelijkheden.

Dit is de trailer:

En dit zijn de eerste beelden:

Battlefield V
  

Battlefield V
   

Battlefield V
   

Battlefield V
  

Battlefield V
  

Battlefield V
 

Battlefield V
  

Battlefield V
  

Battlefield V
  

Battlefield V

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord