Assassin’s Creed Origins easter egg verwijst naar de eerste Watch Dogs 

Assassin’s Creed Origins easter egg verwijst naar de eerste Watch Dogs 2017-11-07T14:28:23
Ubisoft zat eerder al een beetje te teasen, maar nu is het een feit: Watch Dogs en Assassin’s Creed spelen zich dezelfde wereld af.

WARNING! Een klein mini-spoilertje voor Assassin’s Creed Origins volgt...

Een nieuwe easter egg in Assassin’s Creed Origins bevestigt dat de franchise zich in dezelfde wereld afspeelt als de Watch Dogs-games. Hier werd in Watch Dogs  al naar gehint, toen je als Aiden Pearce Olivier Garneau moest elimineren, een personage die voorkomt in Assassin’s Creed IV: Black Flag. Deze missie heet ‘Requiescat in Pace’ wat ‘rust in vrede’ betekent in het Italiaans, iets dat Ezio zegt elke keer wanneer hij een groot doelwit uitschakelt. Daarnaast werd ctOS, het vijandige bedrijf uit Watch Dogs, genoemd in een mailtje in Assassin’s Creed IV: Black Flag. Toch had Ubisoft op Twitter laten weten dat dit alles bedoeld was als een grap en dat er verder niks mee gedaan zou worden.

Oliver Garneau

Nu zit er in Origins weer een nieuwe referentie naar zijn moderne vriend. Wanneer je in het heden speelt is het weer mogelijk om te snuffelen in mailtjes die mensen van Abstergo naar elkaar sturen. Zo kun je ook dit elektronische bericht vinden die een foto toont van camerabeelden waarin Aiden Pearce zijn doelwit uitschakelt.

Aiden Pierce

Het kan natuurlijk zijn dat Ubisoft dit wederom aan de kant schuift als een grapje, maar het is duidelijk dat deze referenties nog een paar games door zullen gaan. Dus, wanneer krijgen we onze cross-over?

Assassin’s Creed Origins kwam 27 oktober uit voor de PS4, Xbox One en PC. Check hier de review, geschreven door Wouter en check gelijk even zijn lijstje met de zes beste Assassin’s Creed games. Tingle heeft ook een feature geschreven over dingen die wel beter kunnen in de franchise. En voor de goede orde hebben we hier zelfs de reviews voor je van Watch Dogs, Watch Dogs 2 en Assassin’s Creed IV: Black Flag!

Assassin's Dogs

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord