Apple slaat terug en onthult een e-mail van Epic 

Apple slaat terug en onthult een e-mail van Epic 2020-08-23T12:49:08
Heb je al genoeg van de ruzie tussen Epic en Apple? Of kun je nog wel even door? Mooi zo, want Apple heeft een e-mail van Epics Tim Sweeney onthuld in een reactie op de rechtszaak.

Nog even snel de samenvatting: de populaire game Fortnite is uit de App Store verwijderd nadat de game een betalingsoptie aanbood die Apple's winkel omzeilde. Epic diende vervolgens een rechtszaak in om de rechter te vragen het verwijderen van de game ongedaan te maken en te voorkomen dat ontwikkelaarsaccounts werden stopgezet. Apple heeft nu op die aanklacht gereageerd met stukken die zijn ingediend bij de rechter.

Een van de bewijsstukken die Apple aanvoert, is een brief van Epics CEO Tim Sweeney van 30 juni. In de brief vraagt Sweeney om Epic twee specifieke opties te geven op iOS-apparaten. "Concurrerende betalingsopties anders dan die van Apple, zonder Apples kosten, in Fortnite en andere software van Epic Games" en "een concurrerende Epic Games Store-app die verkrijgbaar is via de iOS App Store en directe installatie." Apple reageerde afwijzend op deze vragen, waardoor de ruzie uiteindelijk escaleerde.

Het is opvallend dat Epic om een eigen deal heeft gevraagd, omdat Epic zegt de strijd te zijn begonnen om de monopolie van Apple af te breken. Tim Sweeney noemt de beschrijving van Apple dan weer 'misleidend' en wijst op een van de zinnen in zijn brief: "We hopen dat Apple deze opties ook beschikbaar maakt voor alle iOS-ontwikkelaars om de verkoop en verspreiding van software op het iOS-platform zo open en concurrerend te maken als op pc."

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord