Alle Cyberpunk 2077 cutscenes zijn nu in first-person 

Alle Cyberpunk 2077 cutscenes zijn nu in first-person 2019-09-02T14:11:15
Waar tijdens de E3 2018 demo van Cyberpunk 2077 sommige cutscenes nog in third-person te zien waren, heeft CD Projekt Red nu bevestigd dat alle cutscenes in first-person zijn. Deze keuze hebben ze gemaakt omdat ze immersie erg belangrijk vinden in de game.

CD Projekt Red heeft in een Facebook-gesprek met een fan laten weten dat alle cutscenes in Cyberpunk 2077 in first-person zijn. Dit komt als een onaangename verrassing voor veel fans, die hun ongenoegen massaal uitte in de comments van een Reddit-post.

Eén van de voornaamste klachten is dat het zeer uitgebreide character creation-systeem op deze manier zo goed als waardeloos is, aangezien je je eigen personage vrijwel alleen in een spiegel kan zien. Vanuit first-person kan het ook een stuk moeilijker zijn om de emoties van je personage mee te krijgen, aangezien je geen gezichtsuitdrukkingen en houdingen ziet. Je hoort alleen de stem, wat niet altijd genoeg is om de juiste emoties over te brengen.

Het opmerkelijke is dat third-person cutscenes wel in de game hebben gezeten. Zo zagen we tijdens de demo getoond op E3 2018 onder anderen deze cutscene in het appartement van V. Volgens het Facebook-gesprek hebben ze er voor gekozen om cutscenes alleen in first-person te maken, om de immersie te vergroten. Dit betekent ook dat de seksscènes in de game in first-person zijn, wat de Facebook-gebruiker zich ook nog afvroeg.

Community manager Marcin Momot van CD Projekt Red legde op Twitter uit waarom ze deze keuze gemaakt hebben en liet weten dat we ons personage op sommige momenten nog wel kunnen zien, zoals tijdens het rijden, in de spiegel en heel af en toe wél in een cutscene.

Meer Cyberpunk 2077-nieuws? Lees hier over de opties die je hebt tijdens het kiezen van een gender voor je personage. De map van Cyberpunk 2077 is kleiner, maar compacter dan de map van een andere CD Projekt Red game, The Witcher 3. Lees daar hier meer over.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord