Alienware onthult handheld-PC Concept UFO tijdens CES 2020 

Alienware onthult handheld-PC Concept UFO tijdens CES 2020 2020-01-07T10:44:31
Alienware werkt aan een nieuw apparaat dat verdacht veel op een Nintendo Switch lijkt, maar dan beter. Althans, dat is de bedoeling. Concept UFO moet namelijk Windows 10 naar een handheld brengen, of in de woorden van Alienware: 'It's a PC in a unique body style'.

Alienware heeft op CES 2020 Concept UFO laten zien, een soort van grotere versie van de Nintendo Switch met Windows 10 erop. Zoals de naam al zegt is het nog maar een concept, waar ongetwijfeld de nodige veranderingen aan gemaakt zullen worden. Als het apparaat uberhaupt ooit in de winkel te vinden is, want zelfs dat is nog niet 100% zeker.

Een volwaardige handheld-PC, dat is het idee van UFO:

We feel we’re different from those other products… because they were primarily based off of tablet and mobile specifications. This is going to be a full PC, so that's that's where it's the first of its kind. It runs for Windows. It's a PC in a unique body style.

    

Alienware ziet UFO als een uitbreiding van de huidige systemen in de industrie, niet een vervanging. Het geeft je de ervaring van een PC of laptop, met de mogelijkheid om het overal naar toe te nemen. Vooral dat laatste is een van de voornaamste selling points van de Switch, maar Alienware geeft aan Nintendo te willen overtreffen in de handheldmarkt:

I think the biggest differences ergonomically, we spent a lot of energy to really make sure we were hitting that kind of Alienware-level class of ergonomics on the controls. The Switch controls are very generic and don't even have a decent rumble. And so we’ve set the bar of kind of being the apex for handheld gaming.

In de onderstaande afbeeldingen komt goed naar voren hoe groot UFO wel niet is, vooral in vergelijking met de Switch. Toch geeft Sherri L. Smith van Tom’s Guide, die het apparaat al in de hand heeft gehad, aan dat ze een fan is van het gewicht van de handheld. Voor iedereen die een Switch heeft, is het ‘like riding a bike’. Erg herkenbaar dus.

Dat is ook niet heel gek, want de verschillende manieren waarop je het apparaat kan bedienen komen Switch-spelers ook erg bekend voor. Het is een handheld, met de mogelijkheid om de controllers van het scherm af te halen om op het kleine schermpje te spelen. Maar ook kan je het apparaat in een soort dock stoppen om het als PC te gebruiken op een groot scherm. Een toetsenbord en muis kan je gewoon aansluiten om de bediening dan een stuk makkelijker te maken.

Ook The Verge heeft UFO al in de hand gehad, en noemde het apparaat ‘surprisingly functional’. Werkende demo’s van onder andere Rocket League, F1 2019 en Mortal Kombat 11 zagen er niet slecht uit, waren speelbaar zonder lag, met goede fps en ‘looked far better than comparable ports on a Switch’.

Over de prijs weten we nog niets, maar aangezien Alienware Concept UFO probeert te verkopen als een handheld-PC die veeleisende PC-games kan runnen, mogen we er gerust van uitgaan dat dit apparaat een stuk duurder gaat worden dan een Nintendo Switch. Tom's Guide voorspelt dat UFO tussen de 500 en 1000 dollar gaat kosten.

Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar Google Stadia was ook een leuk idee totdat de streamingservice uitkwam en alles behalve goed werkte voor een groot deel van de klanten. Het is aan Alienware om ons eerst wat meer te laten zien, wat ze toevallig vanavond gaan doen. Hieronder kan je de livestream van de officiële onthulling om 19:00 bekijken.

Martin is op dit moment in Amerika om CES 2020 van dichtbij mee te maken, bekijk hier een video waarin hij het heeft over een gaming laptop met 300Hz.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord